Zeqiri trof twee raak in zijn eerste twee wedstrijden voor KRC Genk. Vervolledigt hij tegen STVV die hattrick?© Dick Demey

Maakt Andi Zeqiri unieke ‘hattrick’ in derby? “Ik ga niet roepen dat ik elke match scoor”

Twee matchen, twee goals voor de nieuwe Genkse spits Andi Zeqiri. De Zwitser kan zondag uitgerekend in de derby tegen STVV voor een unieke hattrick zorgen.

Erik De Gruyter

Andi Zeqiri heeft zijn start niet gemist bij KRC Genk. Zowel tegen Union als tegen Fiorentina stond hij op de juiste plaats om de bal tegen de netten duwen. Het doet de Genkse fans dromen van een drie op een rij.

“Ik wil nederig blijven”, houdt de minzame Zwitser de boot af. “Ik ga niet roepen dat ik elke match zal scoren. Het is niet omdat het nu al tweemaal gelukt is, dat het elke wedstrijd zal gebeuren. Maar ik ga er alles aan doen. Ik heb al uitvoerig meegekregen hoe fel de Limburgse derby leeft bij KRC Genk. Zeker voor de supporters is dit een speciaal moment in het seizoen. Ook voor een speler zijn dit aparte wedstrijden. Elke club heeft zo zijn grote rivalen. In Zwitserland kunnen de emoties hoog oplaaien in toppers tussen Lausanne en Servette Genève of tussen Basel en FC Zürich. Dat waren steeds heel passionele wedstrijden, heb ik al aan den lijve mogen ondervinden.”

De toppers volgen mekaar in sneltempo op. “Het wordt belangrijk om zo snel en zo goed mogelijk te recupereren van de match tegen Fiorentina. Dit zijn wedstrijden, die niet in de koude kleren kruipen. Maar we zullen zondag klaar zijn.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer