Archiefbeeld.© BELGAIMAGE

Twee vrouwen opgepakt in 15 jaar oud moordonderzoek: vrijgelaten verdachte runde zaak in Antwerps Schipperskwartier

In het onderzoek naar de in 2008 verdwenen en vermoorde Soufian C. (27) uit Antwerpen is vrijdag een verdachte aangehouden. Speurders die het dossier opnieuw onderzochten kregen de 62-jarige baruitbaatster Michèle L. in het vizier.

Sam Reyntjens

De 27-jarige Antwerpenaar Soufian C. verdween op 26 juni 2008 spoorloos, zijn familie deed aangifte van een onrustwekkende verdwijning. Al snel werd duidelijk dat de man zich in een crimineel milieu ophield en actief was in de drugshandel. Zes maanden later werd de auto van C. teruggevonden in Roosendaal, net over de Nederlandse grens. C. zelf werd nooit meer teruggevonden, het onderzoek naar de man leidde jarenlang tot niets. Het verhaal doet denken aan de verdwijning van Jelle Leemans uit Rumst in 2013, reden waarom de speurders de zaak destijds al eens opnieuw bestudeerden, toen nog zonder resultaat.

“Drie jaar geleden werd het dossier opnieuw geanalyseerd door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen en werd het gerechtelijk onderzoek begin 2021 hervat”, zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen. Met succes, want de speurders konden twee vrouwen in beeld brengen die allicht meer weten van de verdwijning en de moord op C. Donderdag vielen de speurders binnen op vier plaatsen in Koekelberg, Edingen en Halle.

Schipperskwartier

“Twee vrouwen van 62 en 70 werden gearresteerd en verhoord. Vrijdag verschenen ze voor de onderzoeksrechter. De 62-jarige vrouw werd aangehouden, de 70-jarige vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden”, aldus Aerts. De aangehouden verdachte is Michèle L. uit Koekelberg, zo wordt bevestigd aan onze redactie. De vrouw was tot enkele jaren geleden gerant van een bar in Schaarbeek, in de prostitutiebuurt aan het station Brussel-Noord. Volgens HLN is L. behalve uitbaatster van prostitutiebars ook zelf actief geweest als prostituee en is ze nog “actief in de sector”. In het verleden zouden verschillende zware jongens uit het Brusselse milieu en Jean-Pierre Van Rossem tot haar klanten behoord hebben.

De speurders gaan ervan uit dat Michèle L. minstens weet wie bij de moord en verdwijning betrokken was, voorlopig wordt er niet van uitgegaan dat de 62-jarige zelf de moord gepleegd zou hebben. De advocate van L. was zaterdagavond niet bereikbaar voor een reactie. Nog volgens HLN is de vrijgelaten verdachte Carine P., die ooit nog een zaak van L. runde in het Antwerpse Schipperskwartier.

“Het hernieuwde onderzoek heeft op dit moment meer duidelijkheid gebracht over wat er met de Antwerpenaar is gebeurd, maar er is nog extra onderzoek nodig. De speurders van FGP Antwerpen gaan dus met de nieuwe info verder aan de slag. De familie van de vermiste man is intussen op de hoogte gebracht van de recente ontwikkelingen door de maatschappelijke assistente bij de federale politie”, zegt Aerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen