Jarno Widar was na afloop van het junioren-EK niet bepaald tevreden.© BELGA

Slechte positionering speelt Jarno Widar (8ste) parten in junioren-EK: “Slovenen hebben het slim gespeeld”

De Sloveen Anze Ravbar is de nieuwe Europees kampioen bij de junioren heren. De 18-jarige landgenoot van Pogacar bleef de Fransman Grisel en zijn landgenoot Erzen voor na een late aanval. Wellenaar Jarno Widar legde als eerste landgenoot beslag op een achtste plaats.

Rob Rodiers

En dat was niet naar de zin van de nationaal kampioen. Widar sloeg meteen na de finish, toen de adrenaline nog door zijn tengere lijf gierde, in vloek- en mokmodus. Iets later had hij echter al een scherpe analyse klaar voor het verzameld journaille.

“Ik sta hier met gemengde gevoelens”, vatte hij het relaas van zijn race aan. “De laatste vijf kilometers verzeilde ik in de achterste regionen van de groep. Ik probeerde via de rechterkant nog vooraan te geraken, maar deze keer ging het pak niet op een lint. Eigenlijk hebben de Slovenen het slim gespeeld. Eentje (Ravbar, nvdr) koos voor de aanval terwijl een ander de deur wat dicht hield. Daarop liet de rest hem rijden. Chapeau voor dat knappe ploegspel”, oordeelde Widar, die naar eigen zeggen niet meer volop mee sprintte voor zilver en brons.

Op de top van de Col du VAM, die eindigt met een keienstrook van 150 meter, zagen we Ravbar inderdaad met een voorgift van vijf tellen de afdaling in duiken. Widar draaide daar rond achttiende positie naar beneden. Aan de streep werd de explosieve Wellenaar als achtste afgevlagd. Wat erop wijst dat Jarno allesbehalve heeft stilgezeten in de finale hectometers. Hectometers die tot veertien procent richting hemel knikken. Toch vond Widar de dubbele beklimming van de VAM-berg achteraf niet lastig genoeg.

“Benen om te winnen”

“Toch niet om het verschil op te maken”, preciseert hij. “De vlakkere tussenstukken maakten dat er telkens een dood moment optrad tijdens de beklimmingen. Ja, ik ben ontgoocheld. Ik was naar hier afgereisd met de bedoeling om te winnen en had daar ook de benen voor. Want telkens als ik doortrok, kon niemand mij volgen. Pff, het WK (waar Widar af te rekenen kreeg met twee defecte fietsen en een vroege opgave, nvdr) was ook al zo klote”, besloot Jarno, opnieuw in vloekmodus.

Aless De Bock uit Hechtel-Eksel was onze tweede landgenoot op de 36ste stek. Niels Driesen uit Nieuwerkerken legde uiteindelijk beslag op de 63ste plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer