Ivo Mechels nieuwe voorzitter Gezinsbond

© BART DEWAELE

Ivo Mechels, ooit het gezicht van Testaankoop, is verkozen als nieuwe algemeen voorzitter van de Gezinsbond. Na een inwerkperiode neemt hij op 9 december officieel de fakkel over van Frans Schotte, klinkt het in een persbericht.

tg
Bron: BELGA

Mechels was de voorbije zeven jaar CEO van Euroconsumers met 1.400 medewerkers in vijf landen, voordien werkte hij ook als woordvoerder van Testaankoop. Aan de Odissee Hogeschool doceert hij sinds 1998 het vak ‘Recht en Maatschappij’ in de bacheloropleiding Gezinswetenschappen. Verder werkte Mechels twintig jaar als vrijwilliger voor de Wetswinkel.

“We zijn jarenlang lid geweest van de Gezinsbond toen mijn twee kinderen jong waren en ik ben recent opnieuw aangesloten als fiere opa van vier kleinkinderen. Intussen ben ik gesprekken opgestart met mensen van binnen en buiten de organisatie en ben ik me volop aan het inlezen. Het bestuur van de Gezinsbond is in handen van vrijwilligers die heel wat interne ervaring meebrengen, maar ik kijk ook uit naar wat er leeft bij de talloze vrijwilligers op het terrein”, aldus de 63-jarige Mechels. 

De voorzitter werd verkozen door de nieuw samengestelde algemene vergadering van de Gezinsbond, de grootste onafhankelijke gezinsvereniging van het land. Die bestaat uit 78 leden uit 30 regio’s, onder wie 42 nieuwkomers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen