Mathieu van der Poel gaat MTB straks aan de kant zetten en houdt wegseizoen nu al voor bekeken: “Ik ga lekker leuke dingen doen”

Mathieu van der Poel zal dit jaar niet meer in actie komen in wegwedstrijden. De wereldkampioen op de weg rijdt zondag nog wel een mountainbikewedstrijd op het parcours van de Olympische Spelen van Parijs.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Het plan om de komende weken ook nog te starten in de wielerkoersen Circuit Franco-Belge en Parijs-Tours heeft Van der Poel, zo verklaarde hij zaterdag, laten varen. “De tank is wel een beetje leeg. Ik ga lekker de tijd nemen om thuis met vrienden leuke dingen te doen”, liet hij aan het Algemeen Dagblad weten. Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck kon die beslissing niet bevestigen.

Van der Poel is met de nationale mountainbikeselectie in Parijs om kennis te maken met het parcours op Colline d’Élancourt, waar het volgend jaar om olympische medailles gaat. Zondag wordt een zogenoemd testevent gereden. Van der Poel mikt volgend jaar in Parijs zowel op deelname aan de wegwedstrijd als de race op de mountainbike.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De Tour uitrijden en op de Spelen de mountainbikerace én de wegrit rijden, is zeker een optie”, klinkt het. “We hebben gezien dat de Tour afgelopen jaar goed te combineren was met het WK. Al is het mountainbiken natuurlijk wel een andere discipline. Het is zeker niet gezegd dat ik concessies moet doen in de Tour door eerder af te stappen. Maar het plan moeten we nog maken.”

Na zijn verkenning gaf Van der Poel te kennen dat hij het parcours in Frankrijk wel kan smaken. En ook dat de Spelen in Parijs voorlopig de laatste zijn op de MTB. “Een medaille zou een mooie afsluiter zijn van het hoofdstuk mountainbiken. Daarna is het voorlopig wel het eindstation. Zo reëel moet ik zijn. Ergens in mijn hoofd zit nog wel het idee om nog een keer vol voor het WK mountainbiken te gaan. Maar dat zal dan echt iets voor de toekomst zijn. Als ik het op de weg wel gezien heb. Dan wil ik wel echt weer meer op de mountainbike rijden.”

Collega Puck Pieterse gaf op Youtube alvast een inkijk in het parcours:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer