Konstantinos Karetsas.© BELGA

KV Oostende - Jong Genk: 2-2 

Met dank aan heerlijke solo van Karetsas: Jong Genk pakt punt tegen KV Oostende

Jong Genk heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld op het veld van KV Oostende. Twee keer kwamen de blauw-witte beloften op achterstand, maar even vaak vochten ze terug. Met dank aan een grote werklust en een fantastisch doelpunt van de 15-jarige Konstantinos Karetsas.

Jochen Henrioulle

Jong Genk stond zaterdagavond voor een pittige verplaatsing. Niet enkel trof het met KV Oostende een club dat net degradeerde uit 1A, ook moest het voor die wedstrijd 208 kilometer afleggen van de Cegeka Arena richting de kust.

Makkelijk hadden de Genkse beloften het dan ook niet tegen KVO, dat tijdens het eerste kwartier al voldoende kansen had om de wedstrijd te beslissen. Maar eerst miste Robbie D’Haese onbegrijpelijk, dan liet Ewan Henderson een prima kopkans liggen. Kort nadien was het dan wel eindelijk raak voor de thuisploeg. Op voorzet van David Atanga, tikte Henderson binnen: 1-0.

Toverende Karetsas

Na die openingstreffer groeide Jong Genk wel in de wedstrijd. Dit mede dankzij Konstantinos Karetsas, die met zijn snelle kap- en draaibewegingen bij momenten ongrijpbaar was voor de kustboys.

Dat bleek kort voor het halfuur, wanneer de 15-jarige Genkie uitpakte met een heerlijke solo. Enkele overstapjes, een kap naar binnen, de sleepbeweging naar buiten en dan afwerken tussen de benen van doelman Bossin: 1-1. Genk gaat nog veel plezier beleven aan deze Griekse Belg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Knullige 2-1

De Jonge Genkies kregen het in de tweede helft wel weer een pak lastiger. Oostende kwam ook snel op voorsprong, al was dat met het nodige geluk. Opnieuw Henderson trapte nu een ingestudeerde hoekschop tegen de paal, maar via de hiel van Penders rolde zijn schot langzaam binnen: 2-1.

De jongens van Jelle Coen gaven wel niet op en vochten opnieuw terug. Met succes, want ook op hoekschop trapte Ibrahima Bangoura - die amper een minuut op het veld stond - de 2-2 binnen. Jong Genk pakt zo een punt op Oostende en staat daarmee voorlopig achtste in de Challenger Pro League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

JONG GENK: Penders - Al Mazyani, Manguelle, Kongolo (‘60 Caicedo), Arabaci - Van de Perre, Claes (‘77 Bangoura), Karetsas (‘86 Martens) - Abid (‘77 Akpan), Beniangba, Adedeji (‘60 John)

KV OOSTENDE: Bossin - Vinck, Tanghe, Medley, Laes (‘77 Van Daele) - Henderson, Osifo, Dewaele (‘58 D’Arpino) - D’Haese (‘86 Perez), Atanga, Berte

DOELPUNTEN: ‘18 Henderson 1-0, ‘28 Karetsas 1-1, ‘50 Penders (own-goal) 2-1, ‘80 Bangoura 2-2

GELE KAARTEN: ‘38 Kongolo, ‘72 Arabaci

RODE KAARTEN: /

SCHEIDSRECHTER: De Couvreur

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer