In de buurt van dit kanaal in Largo deed een voorbijganger afgelopen vrijdag de lugubere ontdekking.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Lugubere ontdekking in Florida: alligator met menselijke resten in zijn bek

In een woonwijk in de Amerikaanse staat Florida is vrijdag een alligator aangetroffen die menselijke resten in zijn bek had. De politie heeft het dier doodgeschoten. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer gedood is door de alligator, of dat het om een andere manier om het leven gekomen is.

Jamarcus Bullard, een inwoner van het plaatsje Largo, was op weg naar een sollicitatiegesprek toen hij een lugubere ontdekking deed. In een kanaal in zijn woonwijk spotte hij een alligator. "Toen ik goed keek, zag ik dat hij een lichaam in zijn bek had", vertelt hij aan plaatselijke media. "Mijn brein kon het niet geloven." Bullard gooide een steen naar het dier "om te zien of het echt een alligator was". Maar het bleek dus wel degelijk echt.

Bullard waarschuwde de plaatselijke hulpdiensten en toonde hen het filmpje dat hij had gemaakt. De alligator was intussen weer onder water gedoken. De politie slaagde erin om het dier te lokaliseren. Het ging om een mannetje van ongeveer 4 meter lang, het werd volgens de politiecommissaris "op een humane manier" gedood en uit het water gehaald.

Een duikteam kon nadien het lichaam bergen. Het zou gaan om een 41-jarige vrouw. Er loopt een onderzoek naar de manier waarop ze om het leven is gekomen en hoe haar lichaam in het kanaal is beland. De politie benadrukt dat nog niet duidelijk is of de alligator de vrouw gedood heeft, of dat ze op een andere manier om het leven gekomen is. Er wordt nog een autopsie uitgevoerd.

BEKIJK - Agenten maakten het dier onschadelijk en laadden het op een vrachtwagen:

Videospeler inladen...

Zeldzaam

Largo ligt dicht bij Ridgecrest Park, waar een meer is waar alligators leven. Het komt volgens buurtbewoners wel vaker voor dat alligators via kanaaltjes in de woonwijken belanden. Het voorval veroorzaakt onrust bij de bewoners, maar volgens experts zijn aanvallen van alligators veeleer zeldzaam en zelden fataal.

Volgens de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC zouden er tussen 1999 en 2019 10 alligatoraanvallen met dodelijke afloop geweest zijn in het zuidoosten van de Verenigde Staten. In diezelfde periode werden volgens de CDC 5 keer zoveel mensen dodelijk verwond door honden en werden 12 keer zoveel mensen getroffen door de bliksem. De laatste 10 jaar waren er in Florida elk jaar gemiddeld 8 niet-uitgelokte aanvallen van alligators op mensen waarbij medische assistentie nodig was.

Largo ligt in de buurt van een meer waar alligators leven.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Meest gelezen