© BELGA

Twijfelende David Goffin hervat in Orléans competitie tegen kwalificatiespeler om in top 100 te blijven

David Goffin (ATP 100) hervat deze week de competitie in het Challengertoernooi in het Franse Orléans (hard/145.000 euro). Hij komt er voor het eerst in actie sinds hij op 23 augustus werd uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van de US Open.

Jeroen De Pauw

De 32-jarige Goffin speelt in de eerste ronde tegen een opponent die uit de kwalificaties komt. Dat kan Joris De Loore (ATP 177) zijn, de enige Belg in de voorrondes. De Fransman Richard Gasquet (ATP 65) is het eerste reekshoofd in Orléans.

De Belgische nummer 1 trad vorig weekend niet in aan in het Davis Cup-duel met Oezbekistan. Hij was opgenomen in de ploeg van Steve Darcis maar voelde zich niet 100 procent fit. De Belgische ploeg met onder meer Kimmer Coppejans, Joris De Loore, Sander Gillé en Joran Vliegen won wel.

Goffin is al lang op de sukkel. Op de huidige ATP-ranglijst is hij weggezakt tot de 100ste plaats. Daarmee is hij wel nog steeds de eerste landgenoot, maar is hij wel ferm teruggevallen. Ooit was hij de de nummer zeven van de wereld. Mits opnieuw een vroege uitschakeling, zakt Goffin volgende week zelfs uit de top 100.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer