De Vlaamse regering op 11 juli.
Volledig scherm
De Vlaamse regering op 11 juli. © BELGA

Vlaamse regering bereikt akkoord over begroting: jobbonus wordt uitgebreid naar bijna miljoen Vlamingen, 270 miljoen euro voor kinderopvang

PolitiekEr is een akkoord over de Vlaamse begroting. Minister-president Jan Jambon (N-VA) zal maandag meer tekst en uitleg geven tijdens de Septemberverklaring in het Vlaams Parlement, maar hier en daar zijn al meer details uitgelekt. De jobbonus wordt uitgebreid naar inkomens tot 3.100 euro bruto per maand (nu tot 2.900 euro bruto) en het maximumbedrag voor de laagste inkomens gaat van 600 euro netto per jaar naar 700 euro per jaar, zo werd bevestigd aan VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. Voor de kinderopvang zit er een extra investering van 270 miljoen euro aan te komen.

160 reacties

  • Katia Mistianes

    7 maanden geleden
    Werkenden zijn wanhopiger geworden, dan niet-werkenden. Want niet-werkenden krijgen bed, bad en brood betaald door de overheid. Werken zal pas écht lonen, als er ook een basisinkomen is voor élke burger die dat wenst. Wie dàn werkt, zal kunnen sparen, want via het basisinkomen kan de werkende eigen bed (woning), bad (EGW) en brood (voeding) betalen. Wie werkt, kan sparen. Wie niet werkt, kan dat niet.
  • Norman Hardy

    7 maanden geleden
    En toch gaat de heropleving van de vlaamse regering moeten komen. De federale is uitgeleefd, is degenererend.
  • Tom Bogaerts

    7 maanden geleden
    Wie mag het allemaal weer betalen ? De alleenstaande Vlaming die meer dan 50% van zijn/haar loon ziet weggegeven worden aan anderen die wel kids willen maar ze niet willen/kunnen deftig opvoeden.
  • jan soons

    7 maanden geleden
    jobbonus voor tweeverdieners kan 1400 euro opbrengen terwijl ze al 5800 euro per maand inkomsten mogen hebben maar de éénverdieners die meer dan 2900 euro verdienen krijgen niets maar hun kosten blijven wel oplopen
  • Luc Ver Eecke

    7 maanden geleden
    En plots komen ze wel overeen , hoe zou dat komen . Is er misschien iets te doen volgend jaar . En wie gaat dat weer betalen denk je ??