Acht jongeren opgepakt na gewapende overval op het Eilandje: drie mannen moeten klappen incasseren

Verbindingsdok-Westkaai.© Google Street View

Acht jongeren zijn zaterdagnacht opgepakt nadat ze een man hadden geslagen en beroofd op het Antwerpse Eilandje. Ook twee vrienden van het slachtoffer deelden in de klappen. De opgepakte jongeren wonen volgens de politie bijna allemaal in Oost- of West-Vlaanderen.

dvd

Zaterdagnacht werd de politie verwittigd na een gewapende overval aan het Verbindingsdok-Westkaai. “Een man moest klappen incasseren van acht jongeren en werd bestolen”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Twee van zijn vrienden die verhaal wilden halen, deelden ook in de klappen, waarna de verdachten de plaats verlieten.”

Met behulp van de aanwezige camera’s kon de politie de groep verdachten in beeld brengen. Het snelleresponsteam en verschillende interventieploegen kwamen ter plaatse. “De verdachten splitsten zich op en probeerden te vluchten, maar ze konden alle acht gevat worden. Sommigen probeerden zich nog te verstoppen maar werden onder meer met hulp van de operatoren van de camera’s aangetroffen”, klinkt het.

Eén van de jongens was volgens de politie in het bezit van een boksbeugel. “De acht verdachten werden gearresteerd en zullen verhoord worden om hun exacte betrokkenheid te onderzoeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen