© BELGAIMAGE

Sami Chouchi strandt op zevende plaats bij Grand Slam judo in Bakoe

Judoka Sami Chouchi (IJF 46) is zondag zevende geworden in de categorie tot 90 kilogram op het Grand Slam-toernooi in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

Jeroen De Pauw

De 30-jarige Chouchi was vrijgesteld in de eerste ronde en kwam in zijn eerste wedstrijd meteen de Franse klepper Alexis Mathieu (IJF 10) tegen. De Belg klopte de Fransman uiteindelijk in de golden score na een teveel aan strafpunten voor Mathieu.

In de achtste finales legde Chouchi vervolgens de Spanjaard Daniel Nieto Trinidad (IJF 83) met een ippon op de mat, waarna hij in de kwartfinales in de golden score zijn meerdere moest erkennen in de Turk Mihael Zgank (IJF 20). 

Teleurstellende Grand Slam voor de Belgen

Door het verlies werd de Brusselaar naar de herkansingen verwezen, waarin de Oostenrijker Thomas Scharfetter (IJF 68) met een ippon te sterk voor hem was. 

Zaterdag moest Matthias Casse (IJF 2) al in de derde ronde afdruipen in de categorie tot 81 kilogram. Vrijdag werd Amber Ryheul (-52 kg) uitgeschakeld in de tweede ronde, terwijl Loïs Petit (-48 kg) en Jorre Verstraeten (-60 kg) al in de eerste ronde moesten inpakken in Bakoe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer