Hasselt Kermis klokt af op meer dan 200.000 bezoekers: "Bruisende kermis zoals voor corona"

Hasselt Kermis loopt op z'n einde en de stad spreekt over een zeer goede editie. In totaal kwamen meer dan 200.000 bezoekers naar de kermis en dat is opnieuw zoals in de hoogdagen. De kermis verliep ook zonder grote incidenten.

Hasselt Kermis liep van 16 tot en met 24 september en in die tijd zakten meer dan 200.000 bezoekers af naar de kermis. "Het eerste weekend was er 60.000 man en dit weekend hebben we de kaap van 70.000 gerond", zegt schepen Rik Dehollogne (N-VA). "Afgelopen woensdag was ook een topdag, het was kindernamiddag en de foorkramers hadden animatie voorzien. Daar kwamen ook zo'n 30.000 mensen op af. De mindere dagen waren natuurlijk de regendagen. Maar opgeteld hebben we meer dan 200.000 bezoekers gehad en dat is opnieuw hoe we het willen, een bruisende kermis zoals voor corona."

Meer ruimte

Dat er zoveel bezoekers waren, is volgens de schepen misschien wel door de opstelling. "Mensen waren waarschijnlijk nieuwsgierig naar de opstelling op het Kolonel Dusartplein", zegt Dehollogne. "Vroeger op de Boudewijnlaan stond iedereen meer op elkaar. Nu was er meer ruimte, mensen vonden het fijn om er te zijn en te blijven. En we wilden de kermis ook dichter bij de binnenstad hebben, zodat er ook een betere aansluiting is met de handelskern."

Deze editie van Hasselt Kermis verliep zo goed als probleemloos. "De politie meldt dat het een heel rustige editie is geweest met 5 kleine tussenkomsten en ook op vlak van mobiliteit verliep alles goed. Enkel bij de opbouw hebben automobilisten zich misschien wat vastgereden, maar voor de rest ging het vlot. Wij zijn alleszins enorm tevreden met het verloop en de opkomst."

Meest gelezen