© BELGA

REACTIES. IJzersterke Arnaud De Lie cijferde zich weg voor Wout van Aert: “Ik had misschien de benen om te winnen”

Een ijzersterke Arnaud De Lie cijferde zich helemaal weg in functie van Wout van Aert. Bij de laatste passage op de VAM-berg ging hij zo had te keer dat Van Aert zelfs moeite leek te hebben om zijn wiel te houden. De Lie bracht Van Aert en Kooij tot bij Laporte, maar de kopman van de Belgen kon het net niet afmaken.

Michael Van Damme

LEES OOK. Wout van Aert strandt op zucht van Europese titel, sterke Christophe Laporte houdt Jumbo-ploegmakkers nog net af

“Het was superzwaar op het einde”, zei De Lie. “Op vijf kilometer van de streep praatte ik met Wout. Ik zei: het is voor u he. Het was een goede kans om een mooie titel te geven aan hem, maar jammer genoeg werd hij tweede achter een supersterke Laporte. Achteraf bekeken had ik misschien nog de benen om te winnen, maar dat weet je nooit zeker. Misschien zijn we ook iets te vroeg begonnen aan die sprint, zo gaat dat nu eenmaal in een wedstrijd.”

“Ik heb de aanval van Laporte niet gezien. Wout zat in zijn groep, ik zat daarachter met de andere favorieten zoals Kooij en Pedersen. Laporte was gewoon supersterk.”

© BELGA

De gewaagde aanval van Christophe Laporte in de afdaling na de voorlaatste keer VAM-berg was ingegeven door schrik voor de Belgische tandem. Uiteindelijk hield de Fransman bij de streep nog net genoeg over om Van Aert af te houden in een sprint. Anticiperen bleek de winnende zet. “Ik kan het nog altijd niet geloven. Het was een gekke finale. Ik voelde me goed en dacht: als ik naar de sprint ga met De Lie en Wout, dan wordt het moeilijk”, zei Laporte. “Dus probeerde ik het met een aanval en het lukte.”

“Die aanval was niet gepland. Het is moeilijk een koers als deze vooraf te voorspellen. Ik heb er niet te veel bij nagedacht, ik heb het gewoon geprobeerd. Het is gek dat ik een jaar lang zal kunnen rijden in deze mooie trui. Ik draag deze zege op aan de Franse ploeg, aan mijn familie en Nathan Van Hooydonck. Hij zal blij zijn om mij in deze trui te zien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen