Inzittenden springen uit auto na achtervolging op E40 en verschuilen zich mogelijk in tuin: klopjacht stopgezet

© ingez.

In Erembodegem, bij Aalst, hield de politie zondagavond een grote klopjacht op vermoedelijk drie of meer verdachten die, na een achtervolging, gecrasht zijn met hun voertuig en te voet de vlucht namen.

chb, abm, tg

Rond 17.15 uur verstuurde de politie van Aalst via het BIN-netwerk in de regio rond Erembodegem een bericht over een zoekactie in Erembodegem. Drie of meer personen zouden op de E40 uit een voertuig gesprongen zijn en hielden zich mogelijk schuil in een tuin.

Blijkt dat de achtervolging al in Brussel was gestart door een voertuig van de Brusselse politie. De eigenaar van het vluchtende voertuig is gekend bij het gerecht. Waarom hij op de vlucht is geslagen is niet duidelijk.

Zeker is wel dat ze op de E40, in de richting van de kust, zijn gecrasht bij de afrit Erembodegem en dat ze dan te voet de vlucht namen. Getuigen zeggen dat de verdachten de berm van de snelweg zijn afgelopen.

“Of het om een of meerdere personen gaat, weten we nog niet zeker”, zegt Lisa Wynendaele, woordvoerder van Politie Aalst.

Een van de inzittenden raakte bij de aanrijding vermoedelijk gewond, zo wees sporenonderzoek uit.

Het voertuig is intussen getakeld en in beslag genomen voor verder onderzoek.

De daders werden nog niet gevat. Onder meer met een drone en een politiehond werd zondagavond jacht gemaakt op hen. Ook de politiehelikopter cirkelde een tijd boven de omgeving. Maar intussen is de zoektocht afgeblazen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen