Opnieuw wolf doodgereden in Houthalen-Helchteren: “Wellicht een van de jongen van dit jaar”

Houthalen-Helchteren -

Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, ter hoogte van de Lakerschansweg, is zondag opnieuw een wolf doodgereden. Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werd opgeroepen om het kadaver op te halen. “Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een van de jongen van dit jaar.”

Mireille Maes/Roger Dreesen

“Het gaat om een van de mannelijke wolvenwelpen”, zegt Yentl Nijs van het Natuurhulpcentrum “De wolf werd op de middenberm van de gewestweg gevonden. Aan het gebit te zien is het een jong dier. Genetisch onderzoek zal zekerheid moeten geven. De welp liep ook verschillende breuken en inwendige bloedingen op.”

(lees verder onder de foto)

© rr

August

Afgelopen zomer werd wolf August op de N76 in Meeuwen doodgereden. “De jonge wolven zijn daarom alleen op pad. Deze wolf is een jong mannelijk dier”, bevestigt Jan Loos van Welkom Wolf. Hij geeft ook aan dat de wolven de voorbije dagen op deze locatie meermaals werden gespot. “Onder meer in Zolder en in de omgeving van het schietveld. Deze corridor in Laak en in de omgeving van natuurgebeid Resterheide verbindt het militair domein van Helchteren-Meeuwen met het militair domein in Leopoldsburg. Anders dan volwassen wolven hebben deze jonge wolven nog geen ervaring met het verkeer en dat maakt ze extra kwetsbaar. Er zijn plannen voor een ecoduct. Een ecoraster of een draadafsluiting zou een tijdelijke oplossing kunnen zijn”, geeft Loos nog aan.

Er is sprake dat er op deze locatie een viaduct of ecoduct wordt voorzien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer