© BELGA

Skov Olsen wist goal van Kasper Dolberg uit: Anderlecht en Club Brugge houden elkaar in evenwicht in matige topper

Geen winnaar in het Lotto Park zondagmiddag: Anderlecht en Club Brugge hielden elkaar daar in evenwicht (1-1) na een matige topper. Dolberg scoorde net voor de rust én werd meteen geblesseerd vervangen, Skov Olsen prikte tijdens de tweede helft knap terug. Club liet de zege nog liggen toen Thiago te zwak afwerkte na een vlijmscherpe counter.

Junior Verbeeke

Acht wedstrijden: zo lang was het geleden dat Anderlecht nog eens kon winnen van Club Brugge. De laatste keer was op 11 april 2021. Nmecha, Sambi Lokonga en Lang scoorden toen, Vincent Kompany was nog coach van paars-wit. U leest het: in het Lotto Park wacht men al even op een zege tegen de aartsrivaal. Riemer koos voor de debuterende Schmeichel in doel en gunde Hazard een eerste basisplaats, bij Club was goudhaantje Nusa out.

Scoren en vervangen

Anderlecht nam meteen het meeste initiatief en claimde al snel een penalty toen Zinckernagel de bal tegen zijn eigen hand schoot. Visser besliste niet te fluiten. Aan de overkant trapte Sabbe een gat in de lucht toen de eerste Brugse kans zich aanbood. De start van de topper was animerend. Maar die leuke start kreeg een moeilijk vervolg. Het werd een tactisch steekspel waarin Club langzaam maar zeker overwicht en controle kreeg. Met een schietkans voor De Cuyper als beste kans na een lang uitgesponnen aanval.

© Isosport

Toch was het Anderlecht dat op voorsprong kwam. Al was daar wat meeval voor nodig. Een afgeweken van bal Amuzu caprioleerde aan de tweede paal op het hoofd van Sardella. Die kopte de bal terug en kon Dolberg bereiken. De Deen scoorde vervolgens makkelijk met het hoofd, Mechele was hem niet gevolgd. Pech voor paars-wit: in dezelfde fase blesseerde Dolberg zich. Net voor de rust moest hij vervangen worden door Vazquez. Ook Delaney moest de strijd nog voor de pauze staken.

Het was aan Club Brugge om iets terug te doen tijdens de tweede helft. Dat mocht gerust, want ondertussen waren we op onze honger blijven zitten. Blauw-zwart speelde te traag en leek ongeïnspireerd. Het zoemde rond de zestien van Anderlecht, maar prikte niet. De thuisploeg kon rustig toekijken en aanvallen wanneer mogelijk. Zo kreeg Hazard net voor het uur een dot van een kans, maar Thorgan schoot onbesuisd over.

© BELGA

Club zocht naar iemand die opstond. En dat bleek Skov Olsen. Een goede interceptie van Zinckernagel zorgde voor een gevaarlijke counter. De Deen bracht de bal tot zijn landgenoot, die met een zuivere trap Schmeichel in de verste hoek klopte. 1-1, en alles te herdoen. Deila had toen al besloten om Nielsen en Jutgla te brengen voor Vetlesen en Zinckernagel. In de hoop om een (gevleide) overwinning nog binnen te halen.

Geen mooie zaak

Zo kreeg Thiago een dot van een kans op de winning goal. Na een goede tussenkomst van Jutgla kon de Braziliaan quasi alleen op Schmeichel af. Zijn afwerking was te zwak. Club probeerde het laken nog naar zich toe te trekken in een nerveus slot met veel slordigheden: niemand wou verliezen. Anderlecht liep bijna nog tegen de lamp. Nielsen was verrast dat hij moederziel alleen stond in de zestien en werkte slecht af, Jutgla krulde een schot nog net over de dwarsligger.

Een winnaar kregen we niet meer in het Lotto Park, ook niet tijdens zes minuten extra tijd. Zo blijft Club Brugge nu al negen matchen ongeslagen tegen Anderlecht, dat nu al drie matchen op rij op een gelijkspel blijft steken. Daarmee vergeten beide ploegen een mooie zaak te doen in het klassement.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer