Politiezone Brussel-Noord

Politieagent zwaargewond bij aanrijding tijdens achtervolging in Brussel

In Brussel is vanochtend een motoragent zwaargewond geraakt toen hij tijdens een achtervolging werd aangereden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een tweede agent raakte ook gewond toen hij de gevluchte bestuurder wilde arresteren, maar is er minder erg aan toe.

De politie Brussel Noord hield in de nacht van zaterdag op zondag een BOB-controle in de Kwatrechtstraat in Schaarbeek. Omstreeks 7.15 uur probeerde de politie een voertuig dat ingeschreven was in Frankrijk tegen te houden, maar de bestuurder zag dat niet zitten en nam de vlucht. 

Vier motoragenten van de politie Brussel-Noord zetten meteen de achtervolging in, maar ter hoogte van de Koninklijke Serres, op de Koninklijke Parklaan in Laken, reed de vluchtende bestuurder een van de motorrijders aan, waardoor die ten val kwam. De inspecteur kreeg meteen de eerste zorgen toegediend van zijn collega's, waarna hij door een ziekenwagen en een MUG-team naar het ziekenhuis werd overgebracht. De man verkeert volgens het parket niet in levensgevaar, maar zal minstens drie weken arbeidsongeschikt zijn.

De achtervolging op het Franse voertuig ging intussen voort, met steun van ploegen van de politie Brussel West, tot de vluchtende bestuurder ter hoogte van de afrit Strombeek-Bever van de A12 uiteindelijk een ongeval veroorzaakte. Daar kon hij ingerekend worden, al verzette hij zich nog danig tegen zijn arrestatie, dat een tweede motoragent van de politie Brussel Noord gewond raakte. Die politieman zal minstens vijf dagen arbeidsongeschikt zijn.

Meest gelezen