Explosie aan nachtclub Ikon in Antwerpen, gevel beschadigd

© BFM

Aan nachtclub Ikon aan het Straatsburgdok in Antwerpen heeft zondagnacht een explosie plaatsgevonden. Door de explosie raakte de houten bekleding van de voorkant van de bekende nachtclub beschadigd.

De luide knal iets voor 1 uur zondagnacht was in de ruime omgeving te horen. De Antwerpse politie werd verwittigd en kon vaststellen dat de voordeur beschadigd raakte. De schade binnen zou meevallen. Gezien de club zondagnacht gesloten was, raakte niemand gewond. “Het gerechtelijk lab en Dovo kwamen ter plaatse voor verder onderzoek”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De explosie is het tweede incident in een week tijd aan de nachtclub. Vorig weekend werd de jonge Rotterdammer Mohssin (20) doodgestoken in de buurt van de club na een grote vechtpartij, een 17-jarige Nederlander gaf zich nadien aan en werd in een instelling geplaatst. Of deze aanslag gelinkt kan worden aan de steekpartij, is niet duidelijk. “Het motief maakt deel uit van het verdere onderzoek”, zegt Migom.

LEES OOK. 17-jarige Nederlander geeft zich aan voor dodelijke steekpartij aan Antwerpse discotheek: “Niet bewust gestoken”

© BFM

(later meer) 

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen