Eva De Roo organiseert in Brugge "eerste kerstmarkt van het jaar" voor De Warmste Week, je eigen actie registreren kan vanaf nu

Om zoveel mogelijk mensen warm te maken om een actie te registreren voor De Warmste Week geven de ambassadeurs van de solidariteitsactie deze week alvast het goede voorbeeld. Zo organiseert Eva De Roo (StuBru) "de eerste kerstmarkt van het jaar" en bieden Sander Gillis (MNM) en Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1) hun eigen diensten aan om jouw actie nog meer in de verf te zetten. Ketnet organiseert opnieuw De Warmste Koekenbak.

Het thema van De Warmste Week is dit jaar: Opgroeien zonder zorgen. Want, uit cijfers van het Agentschap Opgroeien blijkt dat het aantal kinderen en jongeren dat met grote zorgen door het leven gaat toeneemt. Naar schatting tien procent van de minderjarigen groeit op in een onveilige situatie.

Daar wil De Warmste Week iets aan doen. Het concept blijft ongewijzigd: iedereen kan in de aanloop naar of tijdens de Warmste Week een actie op poten zetten om geld in te zamelen voor het DWW-fonds. Dat geld schenkt De Warmste Week aan projecten die zorgen voor een veilige plek voor elk kind en elke jongere: thuis, op school, in de vrije tijd en online. 

BEKIJK - Iedereen verdient het om op te groeien zonder zorgen:

Videospeler inladen...

Meer info over De Warmste Week, cijfers over het jaarthema en een overzicht van de 287 geselecteerde projecten vind je op de website van De Warmste Week. Je kan er vanaf vandaag ook je eigen actie registreren. 

"Nooit te vroeg voor een kerstmarkt"

In de week voor Kerstmis zullen Studio Brussel en MNM opnieuw non-stop live radio maken voor het goede doel. Het Warmste Huis staat dit jaar in Brugge: ook VRT 1 en Ketnet zullen er hun tenten opslaan en de mooiste verhalen delen met de rest van Vlaanderen en Brussel.

Eva De Roo, presentatrice bij Studio Brussel en ambassadrice van De Warmste Week, zakt deze week al eens af naar Brugge. Ze organiseert er "de eerste kerstmarkt van het jaar" en zal van daaruit ook live radio maken.

“Het is nooit te vroeg voor een kerstmarkt, zeker niet als de opbrengst naar De Warmste Week gaat", aldus De Roo die al sinds 2015 een van de gezichten van De Warmste Week is. 

Op de kerstmarkt kan je verschillende bekende gezichten tegen het lijf lopen. Flo Windey (StuBru) heeft er een karaokestandje en Linde Merckpoel, die tegenwoordig schittert in "Celebrity masterchef Vlaanderen", verzorgt de hapjes.

Voor je kerstinkopen moet je dan weer bij Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies zijn. Medewerkers van KBC, partner van De Warmste Week, zullen een koffiestandje uitbaten. 

StuBru

Win een nationale radiospot

Al het geld dat op "de eerste kerstmarkt van het jaar" wordt ingezameld gaat uiteraard naar het DWW-fonds, maar de ambassadeurs van De Warmste Week willen deze week vooral mensen inspireren om zelf ook acties op touw te zetten.

Dat is deze week ook de boodschap van de andere ambassadeurs van De Warmste Week. Sander Gillis (MNM) en Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1) bieden zelfs hun eigen diensten aan om jouw actie nog beter in de verf te zetten.

Wie een actie registreert op de website van De Warmste Week kan een nationale radiospot winnen tijdens het MNM-programma "Gillis en Govaerts". Ben je eerder een quizfanaat? Dan helpen Danira en enkele andere VRT 1-gezichten graag om jouw quiz extra spannend te maken en zo nog meer in te zamelen voor het goede doel. 

De Warmste Koekenbak

Ambassadrice Sarah Mouhamou organiseert voor Ketnet naar goede gewoonte De Warmste Koekenbak.  Tijdens De Warmste Week zelf zal ze in de "Bakstage" van het Warmste Huis met Ketnetters en gasten koekjes bakken en verkopen.

Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te inspireren om zelf ook taarten, pannenkoeken, wafels, koekjes, ... te bakken voor het goede doel, zakt Sarah Mouhamou net als Eva De Roo deze week al eens af naar Brugge. Woensdag zal ze er onder meer gelukskoekjes uitdelen.

Meest gelezen