Een raam op de bovenverdieping van de bus sneuvelde volledig.© IF

Supportersbussen van Club Brugge aangevallen na match op Anderlecht: “Er vloog een baksteen door het raam”

In de nasleep van de topper Anderlecht-Club Brugge werden zondagavond minstens twee supportersbussen van blauw-zwart aangevallen door thuisfans. Zo werd er een baksteen door het raam van een autocar met fans gegooid. De federale politie deed de nodige vaststellingen. “Stel je voor dat er iemand aan dat raam zat”, aldus een reizende fan.

Junior Verbeeke Pieter-Jan Calcoen & Jens Heylen

Anderlecht-Club Brugge eindigde zondagavond op een gelijkspel, maar voor een aantal zogenaamde ‘fans’ was de kous daarmee niet af. Minstens twee supportersbussen van Club Brugge werden na de match aangevallen door hooligans. Het ging onder andere om een bus met een 60-tal fans uit Brugge, Aalter en Veurne.

“Ter hoogte van de Carrefour in Anderlecht werden plots bakstenen richting de autocar gegooid”, vertelt een reizende fan van supportersclub De Klokkers. “Op de benedenverdieping van de bus sneuvelde enkel het veiligheidsglas. Maar op de bovenverdieping belandde de baksteen in de bus: het glas werd doorboord.”

© IF

Politie deed vaststellingen

Op het moment van de aanval zat er gelukkig niemand aan het bewuste raam. “Stel je voor”, klinkt het. Gewonden vielen er niet, maar de fans waren natuurlijk stevig onder de indruk. “Omdat het om een verplichte combiregeling ging en onder politiebegeleiding stonden, konden we pas stoppen aan het tankstation in Drongen langs de E40. Onderweg hadden we de politie en de veiligheidscel van Club Brugge al verwittigd. Zij gaan de zaak afhandelen.”

 De federale politie bevestigt dat de nodige vaststellingen werden gedaan. “Onze mensen hebben zondagavond een proces-verbaal opgemaakt voor een incident met een supportersbus”, aldus woordvoerder Lien Klewais. Er loopt dus een onderzoek.

Niet eerste keer

Het ging niet om een geïsoleerd incident: ook een andere supportersbus werd aangevallen, en na de match werd ook een vuurpijl naar de parking van de bezoekers gegooid. “Natuurlijk is het niet leuk om zoiets mee te maken”, zucht de betrokken fan. “Maar dit is niet de eerste keer. Vorig jaar op Antwerp maakten we iets soortgelijk mee. Het belangrijkste is dat hier geen gewonden vielen, want dit kon veel erger afgelopen zijn.”

© jv

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer