BELGA / AP
Volledig scherm
© BELGA / AP

Nu Jum­bo-Vis­ma en Soudal Quick-Step spreken: hoe (on)mogelijk is een fusie? “Moet nog veel water door de Maas vloeien”

Zit er een megafusie aan te komen in de koers? Jumbo-Visma praat in ieder geval met Soudal Quick-Step over een scenario waarbij de twee teams één ploeg gaan vormen. Het zou dus kunnen dat Wout van Aert en Remco Evenepoel in de toekomst ploegmaats worden. Met ook Vingegaard erbij? En ook Roglic? Het klinkt ongelofelijk, maar het ligt echt op tafel. Maar, waarschuwen ze bij Jumbo-Visma. “Er moet eerst nog veel water door de Maas vloeien.”

39 reacties

  • Patrick Feyaerts

    8 maanden geleden
    Ik citeer Deze Beneluxploeg zou in staat zijn om zowel financieel als sportief het hoofd te bieden aan het grote geld en koersgeweld van Ineos" Echt, Ineos? Koersgeweld Ineos? wat hebben die de laatste jaren zoal gewonnen?
  • Walter De Vuyst

    8 maanden geleden
    Lefevere heeft nu al niets meer in de pap te brokken bij Soudal , gaat hij misschien waterdrager spelen bij Jumbo-Visma ? De komst van Evenepoel lijkt me toch wat voorbarig alhoewel hij wel completer is dan Roglic en Vingegaard . Waarom geen Belgische ploeg bouwen rond Remco met Lotto DSTNY waar het bulkt van het jonge Belgische talent .
  • ivo vandevonder

    8 maanden geleden
    Jumbo visma zoekt een nieuwe sponsor , dus zoekt veel geld om de bijdrage van jumbo te vervangen … Dus wacht nog maar om als financiële concurrent van ineos , uae , Bahrain , … te worden … de renners en staf moeten betaalt kunnen worden .
  • Jens Mangelschots

    8 maanden geleden
    Op zich niet zo heel ingrijpend denk ik. Quickstep is al een tijdje een schim van zichzelf. Enkel Remco zorgt er voor dat er nog koersen gewonnen worden. Men noemt dit een fusie, maar het gaat eerder een overname zijn van Quickstep door Jumbo. Jumbo is al dominant, dit gaat er niks aan veranderen. En zodra Remco niet meer gebonden wordt door zijn contract kan hij naar Ineos, waar ze écht ervaring hebben met grote rondes. Voor hem veel beter dan bij QS te blijven. Snel afronden die deal.
  • Jan Daems

    8 maanden geleden
    Het aantal topwedstrijden waar een ploeg in aantreedt blijft hetzelfde. Gaan ze dan op voorhand uitmaken wie de kopman is die mag winnen? Dan zullen er telkens een pak uit de boot vallen en wie is daar nu mee gediend? De klassementsmannen alvast niet en de kijker nog minder.