Photo News / BELGA
Volledig scherm
© Photo News / BELGA

HERLEES SEPTEMBER­VER­KLA­RING. “De balans van deze regering is ronduit negatief” - Jambon: “De overheid kan niet elk probleem oplossen”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft maandag zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams Parlement. Jambon beloofde forse investeringen in de kinderopvang en een verhoging van de jobbonus. Hierdoor gaat de begroting in het rood, maar Jambon belooft vanaf 2027 een evenwicht. “Het is niet omdat je op de centen let, dat je harteloos bent”, zei de minister-president over de kritiek dat de investeringen niet ver genoeg gaan. Herlees hieronder de liveblog over de Septemberverklaring.

103 reacties

  • Stijn Buyze

    7 maanden geleden
    Meer budget en een nieuw soort medewerkers voor kinderopvang is prachtig maar lang niet genoeg en het zet de deur open voor wanpraktijken. Mensen die een Tesla enzo kunnen kopen hebben die €5000 niet nodig hoor, voor hen is dat maar drinkgeld. De jobbonus verhogen om meer mensen tot werken aan te zetten. Dat is slechts een eenmalige som en velen zien door tig voorwaarden nog niet de helft ervan op hun rekening verschijnen. Het verschil met niet-werken is dan heus niet verhoogd, integendeel...
  • Stefaan BOGAERT

    7 maanden geleden
    5000€ cadeau bij aankoop van een elektrische auto. Als 100.000 Vlamingen daarvan gebruik maken: dat is dan 500 miljoen € voor degenen die financiel sterk genoeg zijn, maar wél betaald door iedereen, zelfs degenen die geen auto hebben…de smerigste verkiezingsstunt ooit!!!
  • ward Dewinter

    7 maanden geleden
    Noemt hij dit ,op de centen letten ? In welke wereld leeft die vent ? Hun kiezers kadokes geven is NIET op de centen letten ! Elektrische wagens sponseren (Chinese wagens dan nog want die zijn "goedkoop" ). Studentenkoten sponsoren voor studenten die enkele kilometers van de faculteit wonen. Dienstencheque bedrijven rijk maken .GOE BEZIG met ONZE centen ,bedankt Vlaamse "regering" !
  • Els Martin

    7 maanden geleden
    Dirk van Dessel...niet één partij maar Europa zal ons de rekening onder de neus schuiven
  • Luc Ver Eecke

    7 maanden geleden
    Ten eerste wie zo een auto kan kopen moet je geen 5000 euro sponsoren . En nu lachen ze nog maar het zal niet blijven duren .