Daar is Sihame El Kaouakibi weer: politica komt opdagen op Septemberverklaring “om te luisteren welk beleid regering wil voeren”

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar ze is er toch geraakt: Sihame El Kaouakibi is voor het eerst sinds een dikke twee jaar – met uitzondering van bij de opheffing van haar parlementaire onschendbaarheid – in het Vlaams Parlement. “Het voelt als een eerste schooldag”, zegt ze.

debn

We zouden het bijna vergeten zijn, maar Sihame El Kaouakibi is nog wel degelijk Vlaams Parlementslid. Bij de opening van het nieuwe politieke jaar zit ze opnieuw op haar stoel helemaal achterin het Vlaams Parlement, nadat ze dat in juli al via sociale media had aangekondigd.

LEES OOK. Sihame El Kaouakibi keert terug naar Vlaams Parlement, maar haar problemen met het gerecht zijn nog lang niet van de baan

“Ik ben hier in de eerste plek vooral om te luisteren naar wat de regering te vertellen heeft inzake welk beleid ze wil gaan voeren, hoe ze vooruitblikt”, vertelt El Kaouakibi, geflankeerd door haar medewerker. “Op basis daarvan ga ik kijken hoe ik het beste kan opkomen voor de mensen die voor mij gestemd hebben.”

Na twee jaar keert El Kaouakibi dus terug naar het parlement. “Heeft u geen schrik om bekeken te worden?”, vroeg een journaliste van VTM Nieuws. “Wie bekijkt mij vreemd? Ik heb nog niemand gezien”, antwoordde El Kaouakibi. En dat kan kloppen, want ook Filip Dewinter (Vlaams Belang), die de zitting opende als langstdienende parlementair, riep bij de afwezigheden haar naam nog af bij de ziektegevallen.

Uiteindelijk wandelde El Kaouakibi weg na vragen over het onderzoek dat tegen haar loopt.

PODCAST. Sihame El Kaouakibi, twee jaar na het schandaal: “Egbert Lachaert duikt elke keer onder tafel als hij haar ziet”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER