Het land dat ei zo na het einde van de eurozone inluidde, is vandaag een van de snelst groeiende economieën in de EU

Goed tien jaar geleden bevond Griekenland zich in een economisch moeras en stond het op het punt de eurozone te doen exploderen. Het land torste een schuldenberg die niet meer te overzien was. Vandaag is het land een van de snelst groeiende economieën in Europa.

Waarom is dit belangrijk?

Kredietbeoordelingsbureaus waarderen de Griekse schuld op als een significante erkenning van de ommekeer van het land. Dat opent de deur opnieuw voor grote buitenlandse investeerders. De economie groeit twee keer zo snel als het gemiddelde van de eurozone en de werkloosheid, hoewel nog steeds hoog met 11 procent, is de laagste in meer dan een decennium.

In het nieuws. Griekenland - een land dat tien jaar geleden ei zo na was opgegeven - maakt een opgemerkte comeback.

De details. Kredietbeoordelingsbureaus hebben de schuld van Griekenland opgewaardeerd, wat wijst op economisch herstel en de deur opent voor grote buitenlandse investeerders.

  • Multinationals zoals Microsoft en Pfizer investeren zwaar in Griekenland, wat bijdraagt aan een economische impact ter waarde van miljarden euro's.
  • De bouw is aanzienlijk toegenomen op zowel het
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer