Trappisten Westmalle

Trappisten Westmalle herontdekken vergeten historische bierglazen: "Er zijn ruim 150 types in omloop"

De brouwerij van Westmalle is op zoek naar historische bierglazen met hun naam erop. In de loop der jaren zijn er tientallen varianten gemaakt door evenveel glasfabrieken. "We blijven verbaasd over wat er allemaal bestaat. Zo zijn er recent nog fluitjesglazen opgedoken", zegt Manu Pauwels van de abdijbrouwerij.

Kelken met blauwe letters, pilsglazen met zilveren rand of frivole fluitjes inclusief rood logo. Geen glas blijkt te gek om het wereldberoemde trappistenbier uit Westmalle uit te drinken. "We weten helaas zelf niet hoeveel types glazen voor ons bier er zijn", zegt Manu Pauwels van de abdijbrouwerij op Radio 2. "Jarenlang zijn de paters daar niet mee bezig geweest. Zo zijn er tientallen glazen verschenen bij evenveel glasfabrieken."

"Dankzij een oproep op Radio 2 enkele jaren geleden hebben we heel wat glastypes herontdekt, en ze blijven komen. Die fluitglaasjes bijvoorbeeld had ik tot voor kort nog nooit gezien" zegt Pauwels. Na uitsluiting van verschillende dubbels en tripels bij de inzendingen, tellen ze in Westmalle nu al ruim 150 soorten glazen voor hun trappistenbier. 

In de hoop nog meer onontgonnen geestrijke recipiënten te ontdekken, lanceert de brouwerij een nieuwe oproep. Wie zelf een uniek trappistenglas in de kast heeft staan, mag het met foto melden op info@trappistwestmalle.be

Meest gelezen