De feiten speelden zich af in een woonzorgcentrum. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in een woonzorgcentrum. (illustratiebeeld) © ANP XTRA

Werknemer woonzorgcentrum ontkent verkrachting van vrouwelijke collega's: “Het was geflirt onder jonge mensen”

Een werknemer van een woonzorgcentrum in Blankenberge riskeert een effectieve celstraf voor de verkrachting van twee collega’s en de aanranding van nog twee andere vrouwen. De 27-jarige J.A. zou zich onder meer vergrepen hebben aan een slachtoffer in de badkamer van een dementerende bewoner. “Alles gebeurde met toestemming”, beweerde hij.

  1. "De kinderen dragen er nog de gevolgen van": ex-part­ner Vicky hangt ander beeld op van Dimitri (36), die werd vermoord door vriendin (24)
    PREMIUM

    "De kinderen dragen er nog de gevolgen van": ex-part­ner Vicky hangt ander beeld op van Dimitri (36), die werd vermoord door vriendin (24)

    “We hadden zeven jaar lang een toxische relatie.” Dimitri Van den Borre (36), de man die maandagavond door zijn vriendin Louise (24) met een mes werd neergestoken in Burcht (Zwijndrecht), wilde volgens zijn familie zijn leven net opnieuw op de sporen krijgen. Toch hangt zijn ex-partner Vicky een heel ander beeld op van het slachtoffer. “Hij was bijzonder manipulatief en kon erg gewelddadig uit de hoek komen”, vertelt Vicky, die getuigt over hoe hij helemaal de teugels kwijtraakte na hun relatiebreuk.
    Brugge
  2. Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? "Vluchtelingen hebben van niets schrik”
    PREMIUM

    Heeft felbespro­ken Rwandawet impact op transmi­gran­ten aan onze kust? "Vluchte­lin­gen hebben van niets schrik”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge