De Russische activist en journalist Vladimir Kara-Moerza (42).
Volledig scherm
De Russische activist en journalist Vladimir Kara-Moerza (42). © AFP

Hij overleefde twee gifaanvallen, nu is hij door Poetin-regime verbannen naar Siberië

De Russische activist en journalist Vladimir Kara-Moerza (42) werd in april vorig jaar opgepakt nadat hij in het openbaar kritiek had geuit op het conflict in Oekraïne. Na zijn veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf wegens hoogverraad, verbant de rechterlijke macht van het Poetin-regime hem nu naar Siberië. Eerder overleefde de opposant naar eigen zeggen al twee gifaanvallen.

9 reacties

  • Karel Valgaern

    7 maanden geleden
    En nog steeds zijn er mensen die rusland blijven verdedigen en hen blindelings geloven.
  • willy platteau

    7 maanden geleden
    triestig om in zo een totalitaire staat te leven ,waar enkele kopstukken dood en verderf zaaien onder de bevolking ! zo is het makkelijk om de verkiezingen te winnen !!
  • Dirk De Munck

    7 maanden geleden
    In landen waar je geen recht heb tot vrije meningsuiting is dat een normaal. Best te begrijpen dat Oekraïne zich daartegen verzet. Hopelijk de rest van de wereld ook, uitgezonderd Noord-Korea en China want hebben dezelfde gedachte.
  • Frank Vandevoorde

    7 maanden geleden
    Alle rechtszaken daarachter zijn gewone schijnvertoningen net zoals de 'verkiezingen'. Men weet de uitspraak op voorhand. Putin is de enige rechter.
  • paul van gorp

    7 maanden geleden
    Als je 25 jaar gevangenis cadeau krijgt omdat je in het openbaar kritiek geeft kan je nagaan hoe goed het regime ervan bewust is dat het fout bezig is en bang is van kritiek.