Vrouw raakt gewond door verdwaalde kogel bij schietpartij in Elsene

© google

Elsene -

In de Brusselse gemeente Elsene zijn twee mensen gewond geraakt bij een schietpartij. Het parket bevestigt dat een van de slachtoffers een vrouw is die door een verdwaalde kogel werd geraakt.

Chris Verhaeghe

“Op 24 september omstreeks 1.30 uur werd de Brusselse politie opgeroepen om in te grijpen aan het kruispunt van de Waversesteenweg en de Francartstraat in Elsene voor een schietpartij”, zegt Stefan Vandevelde van het Brusselse parket. “De politie trof er twee slachtoffers aan op de grond. Het ene slachtoffer was geraakt in de ribben, het andere slachtoffer in de dijen. Ze verkeerden niet in levensgevaar.”

LEES OOK: Man (31) met 17 kogels neergeschoten op straat in Anderlecht, vluchtauto uitgebrand teruggevonden

De twee gewonden werden onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze konden worden verzorgd. Intussen opende het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek voor poging tot doodslag. De technische recherche van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek, samen met een ballistisch deskundige en de onderzoeksrechter die was aangesteld.

Verdwaalde kogel

Het Brusselse parket bevestigt dat een van de slachtoffers een vrouw is die door een verdwaalde kogel werd geraakt. “De gewonde werd geraakt ter hoogte van de dijbenen. De persoon verkeerde niet in levensgevaar en heeft het ziekenhuis ondertussen al mogen verlaten.”

“Het onderzoek is op dit moment volop lopende om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Een onderzoeksrechter werd door het parket van Brussel gevorderd. In het belang van het onderzoek zal het parket van Brussel verder niet meer communiceren over dit dossier.”

Burgemeester: politie-aanwezigheid wordt verhoogd

Burgemeester Christos Doulkeridis van Elsene vraagt dat de politie-aanwezigheid in de Matonge-wijk zou verhoogd worden. Tegelijkertijd dringt hij er, samen met de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene, Michel Goovaerts, op aan dat de federale politie de nodige middelen zou krijgen om de drugscriminaliteit te bestrijden.

”Deze totaal onaanvaardbare gewelddaden tonen nog maar eens aan dat drugshandel een ongekende omvang aanneemt”, klinkt het in een gezamenlijk persbericht. “Net als in andere wijken in Brussel of Antwerpen wordt er steeds vaker naar vuurwapens gegrepen in het kader van conflicten die rechtstreeks verband houden met drugshandel. Dit is totaal verbijsterend en mag zich in geen geval veralgemenen. De politiezones kunnen dit probleem niet alléén bestrijden.”

Het is dan volgens de burgemeester en korpschef dan ook uiterst dringend dat de middelen die aan de federale politie en justitie ter beschikking staan in de strijd tegen drugshandel en -criminaliteit worden versterkt. Intussen heeft burgmeester Doulkeridis gevraagd de politieaanwezigheid in de wijk, die al onder bijzonder toezicht stond, nog te verhogen. 

“In de wijk Matonge kruisen vele wegen zich, er komen veel verschillende groepen samen”, zegt de burgemeester. “Ik zal nooit toestaan dat het een speelterrein wordt voor drugsdealers en hun geweld, en we zullen er alles aan doen om dit te bestrijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen