Archieffoto: de drukke wegen op Bali
2023 Getty Images

Tien Belgen gewond na busongeval op Indonesische eiland Bali

In Bali zijn vorige week vrijdag tien Belgen gewond geraakt bij een ongeval. Dat is ons vandaag door Buitenlandse Zaken bevestigd. De groep, die op reis was met reisbureau KrisKras uit Gent, was met een busje onderweg naar de luchthaven van het Indonesische eiland. Alle inzittenden werden naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht, zes van hen zijn volgens KrisKras nog steeds gehospitaliseerd.

Reisbureau KrisKras uit Gent organiseert jongerenvakanties. De voorbije weken trok er een groep mensen tussen 18 en 30 jaar rond op het Indonesische eiland Bali. Daar ging het mis: afgelopen vrijdag om 16 uur lokale tijd raakte de groep betrokken bij een ongeval. De chauffeur van het busje was volgens het reisbureau onwel geworden.

De tien Belgische jongeren werden naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. Zes van hen zijn nog steeds gehospitaliseerd. Van de vier mensen die alweer uit het ziekenhuis ontslagen zijn, worden er drie de komende dagen gerepatrieerd. De reisbegeleider blijft ter plaatse om de rest van de groep te begeleiden.

Volgens KrisKras verloopt het contact met en de ondersteuning van de familie "naar wens" en "worden de gehospitaliseerden met de beste zorg omringd".

"Momenteel willen we ons blijven focussen op het ondersteunen van en de zorg voor de betrokkenen en hun familie", zeggen ze. "De zorg voor onze deelnemers en reisbegeleider is prioritair. Uit respect voor de privacy van de betrokkenen, gaan wij momenteel niet verder in op details over het ongeval."

FOD Buitenlandse Zaken zegt op de hoogte te zijn gebracht van het ongeval. De ambassade in Jakarta heeft meteen consulaire bijstand verleend.

Meest gelezen