© BELGA

Red Lions beginnen cyclus richting Parijs zonder enkele oudgedienden, Gougnard stopt zelf na pauze van drie maanden

De Belgische nationale hockeymannen beginnen dit najaar aan een nieuwe cyclus die hen naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 moet leiden. Bondscoach Michel van den Heuvel en zijn coachingstaf besloten om Sebastien Dockier, Emmanuel Stockbroekx en Nicolas Poncelet niet te selecteren voor het traject naar Parijs 2024. Daarnaast heeft Simon Gougnard na een pauze van drie maanden aangekondigd definitief te willen stoppen met internationaal hockey.

Belga
Bron: BELGA

De Red Lions moesten eind augustus op het EK nog vrede nemen met het brons, maar nu verhuist de aandacht volledig naar de Spelen van volgend jaar. De vernieuwde groep heeft aan de Belgische kust eerst een tweedaagse teambuilding, alvorens een nieuw wekelijks trainingsschema aan te vatten in de aanloop naar de olympische kwalificatietoernooien van begin 2024 (13-21 januari).

De drie youngsters die meespeelden op het EK - Arno Van Dessel, Nelson Onana en William Ghislain - blijven in de groep, aldus de KBHB. Tom Boon, Tanguy Cosyns, Maxime Van Oost, Thibeau Stockbroekx en Simon Vandenbroucke vullen de EK-selectie opnieuw aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer