Odesa Regional Military Administration
Volledig scherm
© Odesa Regional Military Administration

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïense drone-aanval in Koersk zet Russische dorpen zonder stroom

Dinsdagochtend heeft een Oekraïense drone-aanval zeven dorpen in de Russische grensregio Koersk zonder stroom gezet. Dat meldt de regionale gouverneur. De afgelopen nacht zijn bij een Russische luchtaanval op de haven van Izmajil een havengebouw, opslagfaciliteiten en meer dan 30 vrachtwagens en auto’s beschadigd geraakt. Poetin zou zijn minister van Defensie een deadline hebben opgelegd om het Oekraïense tegenoffensief te stoppen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

8 reacties

  • robert stijnen

    7 maanden geleden
    Geen graan kunnen uitvoeren is een en wat doet het westen niets dus wanneer passende maatregelen door bv de doorgangen maar de Oostzee in Denemarken te sluiten voor Russisch schepen en bedrijven te nationaliseren die handel blijven drijven met Rusland Maar dan zal men de rijken raken die leven van de miserie van andere mensen zowel Russen als Oekraïeners
  • geert Verschelde

    7 maanden geleden
    Weer eens een aanval op haveninfrastructuur. De oorlog tegen Oekraïne is er een van een oorlog tegen het leveren van graan, en andere voedingsmiddelen, door Oekraïne aan centraal-Afrikaanse landen. Als Oekraïne die niet meer kan leveren dan neemt Rusland de handel over. En herinner aan de oude spreuk: Wiens brood men eet , diens woord men spreekt. Zo breidt Rusland zijn invloed uit in die landen, en zijn de grondstoffen van daar voor de Russen.
  • Jean Donny

    7 maanden geleden
    Het is oorlog hé mensen dit is toch hetgeen jullie willen en sponseren? Niemand heeft het hier bij het rechte eind. De brave burger is en blijft de dupe! Het zijn uiteindelijk 2 ex Sovjet boevenstaten die niet kunnen overeenkomen.
  • Tijl jacobs

    7 maanden geleden
    Dirk berx als je eerst alle oorspronkelijke bewoners verjaagd en dan een stemming houdt met geïmporteerde bewoners lijkt het me nogal logische dat je verkiezingen wint. Krim annexatie is nooit erkend laat staan verkiezingen beoordeeld op hun juistheid
  • mark germanus

    7 maanden geleden
    De geld drukpersen doen overuren in de US, nog eens 2 miljard US$ aan Polen als lening voor defensie. t'Is te zien dat de wapenfabrikanten in de US nog voor veel jaren werk hebben. Arm Europa !