Het mysterieuze verkeersbord in de Kerkstraat.© Tamara van der Sanden

‘Leeg’ verkeersbord zet bewoners aan het gissen: “Plein na 100 meter? Of was het geld op?”

Essen -

Een blauw verkeersbord met een leeg wit vlak erin, dat in de Kerkstraat in Essen staat, zorgt voor enige hilariteit en creatief giswerk op Facebook.

“Is dit bord verkleurd en mist er iets in het witte vlak, of is dit echt een verkeersbord? Ik ben benieuwd wat het betekent”, postte Essenaar Tamara van der Sanden op Facebook over het verkeersbord in de Essense Kerkstraat. Dat toont een leeg wit vlak, plus het opschrift ‘100m’. De post zette heel wat inwoners aan het gissen.

Sommigen suggereren dat er binnen 100 meter een zwembad of een plein te vinden is. De reacties gaan van “een wit gat binnen 100m in plaats van een zwart gat” over “gelieve het bord weder te vervolledigen na je zaterdagavond-tocht” tot “het geld is op, we schuiven het naar ’t volgende gemeentebestuur, kunnen die hun plan ermee trekken”. Andere inwoners denken dat er een ‘P’ voor parkeren op het bord heeft gestaan.

Zo zag het verkeersbord eruit in 2009.© Gemeente Essen

Voor de ware toedracht leggen we ons oor te luisteren bij schepen van Mobiliteit, Brigitte Quick (cd&v): “Het gaat om oude borden die infopunten aangaven. Onze technische dienst gaat het bord in kwestie verwijderen en deed dat onlangs ook al in Horendonk, waar nog een soortgelijk bord hing. Maar: goed dat we zo’n opmerkzame inwoners hebben.”(ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer