Radio2

Verdachte man aangehouden voor brandstichting Delhaize op Antwerpse Zuid

Er is een verdachte aangehouden voor de brandstichting aan de buitenzijde van de Delhaize-supermarkt op het Antwerpse Zuid. Afgelopen donderdag werden daar enkele winkelkarren in brand gestoken. Over zijn motief is nog niets bekend.

Vorige donderdag werden rond 08.00 uur enkele winkelkarren in brand gestoken aan de ingang van een Delhaize-filiaal op het Antwerpse Zuid. Niemand raakte bij de brand gewond, maar er was wel heel wat materiële schade.

De politie kon na een analyse van camerabeelden een verdacht voertuig lokaliseren. Via de nummerplaat kwamen de speurders uit bij een 43-jarige man uit Brussel. Hij werd vorige vrijdag opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die vond dat er genoeg aanwijzingen van schuld waren tegen de man en heeft beslist hem aan te houden. Morgen zal de Raadkamer oordelen over de verlenging van de aanhouding.  

Over het eventuele motief van de dader is nog niets bekend. Mogelijk houdt het verband met het lang aanslepend sociaal conflict bij Delhaize. De vakbonden verzetten zich al maanden tegen de plannen van het bedrijf om 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen.

Meest gelezen