Groep van 21 klanten eet voor 770 euro en vertrekt zonder te betalen: “‘Het is walgelijk’, zei ze plots”

© rr

Met 21 personen kwamen ze eten in buffetrestaurant van Sarah Norys en haar man André, maar toen hun bord leeg en hun buik rond was … weigerden ze te betalen. De twee uitbaters blijven achter met een onbetaalde rekening van 770 euro en werden zelfs bedreigd.

Michiel Thijs
Bron: SudInfo, eigen berichtgeving

De feiten speelden zich vorige vrijdag af in de Henegouwse gemeente Jurbeke, zo’n 10 kilometer ten noorden van Bergen. Een grote groep van 21 mensen – 19 volwassenen en twee kinderen – had samen een tafel gereserveerd en deed zich tegoed aan het all you can eat-buffet. “Op een gegeven moment kwam er een jonge vrouw naar me toe om te zeggen dat ze de maaltijd niet lekker vond. Het is walgelijk, zei ze en ze voegde eraan toe dat ze met haar man wegging”, legt Sarah Norys uit aan SudInfo.

(Lees verder onder de foto)

Sarah Norys en haar man André blijven achter met een onbetaalde rekening van 770 euro.© rr

Toen Sarah naar de tafel ging, begonnen tot haar verrassing plots alle gasten één voor één op te staan om te vertrekken. Toen ze haar klanten aanmaande om te betalen, antwoordden die haar dat ze dat niet wilden omdat het eten “smerig” was. De klanten maakten zich uit de voeten en reden weg nog voor André uit de keuken kon komen.

(Lees verder onder de foto)

De groep tafelschuimers at voor 770 euro en vertrok dan zonder te betalen. Ze werden wel gefilmd door een bewakingscamera.© rr

Negatieve recensies

Na het incident lichtten Sarah Norys en haar man de politie in. De politie belde naar de persoon die de tafel gereserveerd had. “Ik kon hun naam en telefoonnummer zelf doorgeven aan de politie, want die had ik nog dankzij de boeking”, vertelt Norys aan het Nieuwsblad. De persoon beantwoordde het telefoontje van de politie echter niet, maar belde later wel terug naar het restaurant. Als Sarah en André klacht zouden indienen tegen hen, zouden de tafelschuimers hen online bedelven onder de negatieve recensies, zo dreigde de man.

Sarah en haar man begrijpen nog steeds niet goed wat hun vrijdagavond overkomen is, maar ze laten het er in ieder geval niet bij en hebben al klacht ingediend. “We hebben de bewijzen – de bewakingsbeelden – al doorgegeven aan de politie”, vertelt ze. Van de klanten heeft ze inmiddels niets meer gehoord, vertelt ze, ook niet nadat haar verhaal in de krant belandde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen