Veertiger aangehouden na brandstichting bij Delhaize op Antwerpse Zuid

Antwerpen -

In het onderzoek naar een opzettelijke brandstichting bij supermarkt Delhaize op het Antwerpse Zuid is een 43-jarige man uit Brussel opgepakt. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden en verschijnt woensdag voor de raadkamer. De man ontkent dat hij iets met de feiten te maken heeft.

jtp

De brandstichting dateert van vorige week donderdag. Delhaize Hippodroom, in de Museumstraat, was net open toen het winkelpersoneel buiten een hevige brand opmerkte. Verschillende winkelkarren waren in brand gestoken. “Dat leverde heel wat materiële schade op, maar gelukkig geraakte niemand gewond”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

De Antwerpse politie startte een onderzoek en kon kort nadien via camerabeelden een voertuig aan de feiten linken. “Nog diezelfde dag heeft dat geresulteerd tot de arrestatie van een 43-jarige man in Brussel”, zegt Aerts. De man verscheen vrijdag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die besliste hem aan te houden.

LEES OOK. Brandstichting bij Delhaize op Antwerpse Zuid: drie verdachten te zien op camerabeelden

Volgens het parket zijn er op dit moment elementen die de man kunnen linken aan de brandstichting. De man zelf ontkent volgens onze informatie alle aantijgingen. Het is nog niet duidelijk of er een link is met het sociaal conflict waarin Delhaize al maanden verwikkeld is. De man verschijnt woensdag voor de raadkamer in Antwerpen, die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

© Victoriano Moreno

© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen