Radio2

"Allesgeve" en "Kemdeust": stad Antwerpen start samen met kledingmerk KLEIR. nieuwe kledinglijn met Antwerpse slogans

In Antwerpen is de sportdienst Sporting A een samenwerking aangegaan met kledingmerk KLEIR. Via een collectie met de quotes "Allesgeve" en "Kemdeust" willen ze beweging stimuleren. Een deel van de opbrengst gaat naar een nieuwe sociale sportwinkel op de Turnhoutsebaan.  

Om 11.00 uur stelde Sporting A, de sportdienst van de stad Antwerpen, en KLEIR. met trots hun sportcollectie voor in de Cityshop in het Steen in Antwerpen. De collectie bevat een t-shirt en een drinkbus met de quotes "Allesgeve" en "Kemdeust". Hiermee willen ze beweging stimuleren.  

"Bewegen doet je goed voelen en dat is de kracht van sport," zegt Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport. Sporting A wil via organisaties en evenementen alle Antwerpenaren motiveren om te bewegen. KLEIR. leek hun de perfecte partner om hun liefde voor Antwerpen en beweging te combineren. "Wat geldt voor het Antwerps dialect, gaat ook op voor onze conditie: beide moeten we onderhouden."

Samenwerken met de stad is een droomsamenwerking

Mathias Vertessen, oprichter KLEIR.

Mathias Vertessen en Nick Daeleman, oprichters van KLEIR., zijn heel blij te kunnen samenwerken met de sportdienst. Ze noemen zichzelf de "paljassen" van KLEIR. en ontwerpen al zes jaar kledij met Antwerpse gezegden zoals "tisalgoe" en "iereddewa". Naast Sporting A. hebben ze al samengewerkt met onder andere Tourist LeMC en Elixir d'Avers. 

KLEIR. heeft nog veel op het programma staan. Ze willen in de toekomst graag de collectie van Sporting A uitbreiden en donderdag lanceren ze hun gloednieuwe podcast "Café Kleir". Daarin praten ze met Antwerpse gasten over de stad. Fien Germijns bijt de spits af in de eerste aflevering en ook Tourist LeMC zal de podcast passeren. 

Goed doel

Bij sporten hoort een specifieke sportuitrusting en dat is vaak een grote kost. KLEIR. en de sportdienst kozen ervoor om 10 procent van de verkoopopbrengst te doneren aan een nieuwe sociale sportwinkel. Dit is een onderdeel van een sociale locatie rond gedeeld gebruik en beheer. De winkel komt op de Turnhoutsebaan en wordt opgericht door Vast-Goed, vzw Kiddo's en City Pirates. 

De producten van KLEIR. en de sportdienst zijn te koop in de Antwerp City Shop in Het Steen en op de website van KLEIR. 

Meest gelezen