Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA), onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert (HLN).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA), onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert (HLN). © Photo News

ANALYSE. Is de kinderopvang nu gered? “Als we niet opletten, dan is het fundament voor nieuwe ‘Sloeberhuisjes’ gelegd”

Het is een prettig gevoel voor iedereen die in de kinderopvang werkt of onderneemt: eindelijk heeft Vlaanderen zijn waardering voor de sector vertaald in een historische verhoging van de budgetten. Zijn uw (klein)kinderen daarmee de komende jaren verzekerd van kwalitatieve opvang? Wel, nee. Want er zit een adder onder het gras. En die kan nog lelijk bijten, als we niet opletten.

33 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    7 maanden geleden
    Crevits kan weer lachen ? Na meer dan 29 jaar als partij in de zorg , nooit een poot uitgestoken , en nu met vlag en wimpel staan te verkondigen dat zij het gered heeft ?Mevr Crevits schrijf een boek , over al de fabeltjes en leugens die je de mensen al het hebt wijsgemaakt . Je word de hoofdpersonage in de Fabeltjeskrant in Nederland . En die rol verdien je met glans en glorie.
  • rik casteleyn

    7 maanden geleden
    Hoeveel personen hebben een degelijke opleiding om een kinderopvang te beginnen ?
  • Nathalie Vandijck

    7 maanden geleden
    Ik als onthaalouder vind niet dat men logistiek medewerker mag inzetten in de opvang. Velen moesten god weet ik wat doen om in orde te zijn voor 2024 en dan gaan ze daar logistiek personeel inzetten?! Er zijn tientallen onthaalouders gestopt omdat de extra te behalen modules in combinatie met een gezin en een opvang niet haalbaar waren. Dat is een mes in de rug van ieder van hen. Logistiek medewerkers zijn, met alle respect, niet geschikt om met kinderen werken.
  • Johan Janssen

    7 maanden geleden
    Als Vivaldi met dit soort uitgaven komen riep heel den NVA om het ontslag van de regering maar wanneer ze zelf klungelen dan is het goed. En wie gaat dat weer betalen...de rijken zeker niet.
  • Ives Ameel

    7 maanden geleden
    Naar goede gewoonte zal het grootste deel van het geld wel ergens blijven plakken.