Nieuwe bestemming: TUI fly vliegt vanaf Antwerpen naar Tel Aviv

Luchtvaartmaatschappij TUI fly start midden december een rechtstreekse verbinding op tussen de luchthaven van Antwerpen en de Israëlische stad Tel Aviv. Ze mikt daarmee niet alleen op citytrippers, maar vooral ook op de Joodse gemeenschap in Antwerpen.

gjs
Bron: BELGA

De rechtstreekse route Antwerpen-Tel Aviv is een primeur voor de Antwerpse luchthaven. Door de beperkte lengte van de startbaan in Antwerpen, was het tot voor kort niet mogelijk de afstand tussen beide steden in één ruk te overbruggen. Maar sinds TUI fly in Antwerpen drie Embraer E2-195-vliegtuigen ter beschikking heeft, kan dat wel. Het toesteltype kan vanuit Antwerpen rechtreeks vliegen naar bestemmingen tot 2.280 kilometer afstand.

TUI fly zal Antwerpen en Tel Aviv twee keer per week met elkaar verbinden, op donderdag en op zondag. De eerste vlucht is gepland op donderdag 14 december.

Tel Aviv, aan de kust van de Middellandse Zee, wordt ook wel de “witte stad” genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ze staat bekend als  strand- en uitgaansbestemming, maar “Tel Aviv is vooral ook de bestemming bij uitstek van de Joodse gemeenschap in Antwerpen”, aldus TUI fly. “Voor hen is deze rechtstreekse lijn Antwerpen-Tel Aviv dan ook uitstekend nieuws. Nooit eerder was Israël zo makkelijk bereikbaar.”

TUI fly zet op de luchthaven van Antwerpen drie Embraer E2-195’s in. Met die toestellen werden al rechtstreekse vluchten geopend naar het Griekse eiland Kreta, de Turkse badplaats Antalya en de Canarische Eilanden Tenerife en Gran Canaria (deze laatste vanaf het komende winterseizoen).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer