Waaraan spenderen we ons geld?
Volledig scherm
PREMIUM
Waaraan spenderen we ons geld? © ID/ Sammy Van Cauteren / Shutterstock / Wannes Nimmegeers

Hoeveel geld spendeer jij aan wonen, kleding of op café? Vergelijk het hier met het gemiddelde Vlaamse huishouden

Het leven wordt duurder. En dus kijken we met z’n allen naar onze uitgaven. Maar wat is een ‘normaal’ bedrag om in de supermarkt te spenderen? Hoeveel geeft het gemiddelde gezin uit aan kledij? Of op café? In z’n tweejaarlijks onderzoek geeft cijferbureau Statbel een gedetailleerd inzicht in wat een Belgisch gezin spendeert.

26 reacties

  • Chris Vandenbroeck

    7 maanden geleden
    Al jaren geen kleding meer gekocht. Café ook al jaren 0,0. Woning gewoon de vaste kosten. Ik leef als n echte vrolijke vrek... haha
  • Heidi Beeris

    7 maanden geleden
    Dit zijn cijfers die niet kloppen? Denk dat dit uit een gezin met twee verdieners zijn en de alleenstaanden, gepensioneerden, enz... hebben ze overgeslagen.
  • Paul Boutsen

    7 maanden geleden
    Ik ga volledig akkoord dat als de externe prijzen stijgen, de consument moet bijbetalen. Ik ga niet akkoord als op elk niveau dat de prijzen stijgen er nog wat extra winst bijkomt met als uitleg dat de prijzen stegen. Waar ik nog minder mee akkoord ga, is dat als de prijzen internationaal dalen geen enkele daling wordt doorgerekend. Net daardoor heeft niemand nog vertrouwen in het systeem, het prijs van een pakje frieten-syndroom. Wat er ook gebeurt, de prijzen kunnen enkel stijgen, nooit dalen.
  • Kris Bouwens

    7 maanden geleden
    Woning , nutsvoorzieningen...laatste jaar 85% van mijn inkomen. voor de rest verzekeringen en gezond-biologisch eten maar geen geld over voor vis en vlees.
  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Als alleenstaande is het enige dat je nog kan doen sterk minderen. Dus langer met dezelfde kleren. Horeca schrappen. Gezond blijven en goedkoper leven door te veel industrieel bewerkte producten te mijden. Wat minder uitgeven voor de tuin. Vervangingsaankopen zo lang mogelijk uitstellen. Meer zelf doen dan klussen uitbesteden. Op sommige aankopen kan je sterk besparen als men ze tijdens het verlof in een goedkoper land doet (schoenen, kleding, elektronica, drank ...)