Khalid Bouloudo bracht de ontvoerde jongen onder meer onder in het huis van zijn ouders in Maaseik.© rr

Moslimfundamentalist en kompanen ontvoeren 13-jarige: uitstel voor doorverwijzing naar assisen

Maaseik/Genk -

De zitting rond de doorverwijzing naar assisen van Khalid Bouloudo en co. voor de ontvoering van een minderjarige in 2020 is uitgesteld. Sommige verdachten vragen om bijkomend onderzoek.

Het was aan de Limburgse raadkamer om de doorverwijzing naar assisen te behandelen van moslimfundamentalist en spilfiguur Khalid Bouloudo (48) en zeven anderen. Maar dinsdag volgde uitstel. ‘Wij vernamen dat er voor sommige beklaagden een verzoekschrift tot bijkomend onderzoek is neergelegd”, zegt advocaat Hans Valkenborg. Hij is de raadsman van Lahoussine E.H. (47). Die is op zijn beurt de schoonbroer van Maaseikenaar Bouloudo en werd gedurende het onderzoek ook aangehouden. Maar vandaag is hij niet een van de verdachten voor wie een doorverwijzing naar assisen wordt gevraagd.

10 kilo lichter

Het openbaar ministerie wil in totaal acht van de zeventien verdachten voor een volksjury brengen, omdat ze betrokken waren bij de kidnapping van een intussen 17-jarige Genkse jongen. Het slachtoffer werd na zijn ontvoering tussen 22 april en 1 juni 2020 42 dagen lang gegijzeld. Het doel was om 5 miljoen euro losgeld van de familie los te weken. De kidnappers lieten het kind vrij op het moment dat ze 330.000 euro hadden ontvangen. De tienerjongen was bij zijn thuiskomst 10 kilo lichter. Zodra de situatie veilig was, grepen de speurders in en werden de verdachten gearresteerd.

LEES OOK. Antwerpse handlangers die Genkse tiener ontvoerden gijzelden ook andere man

“Onvoldoende aanwijzingen”

Vanwege de vragen om bijkomend onderzoek moest de zitting van dinsdag uitgesteld worden. Het is aan de onderzoeksrechter om te oordelen of er al dan niet wordt ingegaan op de verzoeken. “Wij zijn op dit ogenblik van oordeel dat er onvoldoende aanwijzingen zijn van schuld om onze cliënt door te verwijzen naar de rechtbank, maar we zullen nog even moeten afwachten wat de laatste onderzoeken zullen uitwijzen. Wij hopen dat het dossier op zeer korte termijn eindelijk kan worden afgesloten”, zegt Valkenborg.

Dat is ook het oordeel van de burgerlijke partijen. “We zijn tevreden dat het dossier nu toch naar zijn einde gaat”, is de korte reactie van advocaat Luk Delbrouck, die de ouders van het slachtoffer vertegenwoordigt. (ppn, geho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer