Erik ten Hag organiseert “gezonde” barbecue voor zijn spelers en familie, maar Sancho is zelfs niet meer welkom in refter van United

Manchester United kon zaterdag na drie opeenvolgende nederlagen nog eens winnen en dat kwam goed uit, want manager Erik ten Hag had spelers, staf en familie daags nadien uitgenodigd voor een barbecue. Niet op de gastenlijst: Jadon Sancho. De winger ligt overhoop met Ten Hag en is zelfs niet meer welkom in de eetzaal van de A-ploeg.

Michael Van Damme

Erik ten Hag organiseerde zondag, daags na de 0-1-zege tegen Burnley, een barbecue voor de families van zijn spelers en staf in Carrington, waar United zijn thuishaven heeft.

De gezinnen werden getrakteerd op een “gezonde barbecue”, aldus Daily Mail, met activiteiten voor de kinderen, waaronder een springkasteel, grime en entertainers.

Ten Hag wilde met de barbecue erkenning geven aan de entourage van staf en spelers, die hen door dik en dun steunen. Gezien het moeizame seizoensbegin van United is die steun belangrijker dan ooit. Volgens getuigen nam Ten Hag de tijd om met elk van hen kennis te maken en te babbelen.

De barbecue was al enkele weken geleden gepland. Dat United daags ervoor voor het eerst in vier matchen nog eens kon winnen, was een gelukkig toeval.

Ten Hag tijdens Burnley - Man United.© Getty Images

Niet uitgenodigd was Jayden Sancho, de winger waarvoor United in 2021 nog 85 miljoen euro betaalde.

Sancho en Ten Hag liggen overhoop en zolang de Engelsman zijn excuses niet aanbiedt, moet hij met de beloften trainen. De club heeft hem ook verboden om de faciliteiten van de A-ploeg te gebruiken. Hij mag zelfs niet meer in de eetzaal van de A-ploeg komen.

Volgens Engelse media zitten excuses van Sancho er niet aan te komen. De ex-speler van Dortmund is boos omdat Ten Hag hem na de match tegen Arsenal de mantel uitveegde. Ten Hag zei dat hij Sancho niet had geselecteerd omdat zijn prestaties op training ondermaats waren.

De verbannen Sancho.© USA TODAY Sports via Reuters Con

Sancho plaatste destijds een reactie op sociale media, die hij later verwijderde. In de post stelde hij dat hij een zondebok was en beschuldigde hij Ten Hag ervan te liegen. “Geloof niet alles wat je leest. Ik sta niet toe dat mensen dingen zeggen die volkomen onwaar zijn. Ik heb er alles aan gedaan om goed te trainen. Ik denk dat er andere redenen zijn voor dit probleem, maar die houd ik voor mezelf. Ik ben al heel lang een zondebok en dat is niet eerlijk.”

Naar verluidt zouden zijn ploegmakkers er bij Sancho op aandringen om zich te verontschuldigen bij Ten Hag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer