Jonas Roosens

Rechtstreekse vluchten naar Tel Aviv vanuit luchthaven van Deurne vanaf eind dit jaar 

Luchtvaartmaatschappij TUI fly gaat vanaf eind dit jaar rechtstreekse vluchten organiseren vanuit de luchthaven van Deurne naar Tel Aviv in Israël. De vluchten vertrekken twee keer per week, op donderdag en zondag. Dat is onder meer goed nieuws voor de Joodse gemeenschap in Antwerpen.

Vanuit de luchthaven van Deurne kan je vanaf 14 december rechtstreeks vliegen naar Tel Aviv in Israël. Dat kon al vanuit Zaventem met Brussels Airlines en Ryanair, maar vanaf 14 december kan dat ook vanuit Antwerpen met TUI fly.

"We hebben een nieuw toestel in Antwerpen sinds het voorjaar waar we veel verdere afstanden mee kunnen overvliegen en dan komen er belangrijke bestemmingen in het vizier", zegt Piet Demeyere van TUI fly. Afgelopen zomer werden Kreta, Antalya en Tenerife al toegevoegd aan het aanbod. Deze winter komt er naast Las Palmas in Gran Canaria dus nog een nieuwe, verder gelegen bestemming bij: Tel Aviv in Israël.

Joodse gemeenschap

Dat is onder meer goed nieuws voor de Joodse gemeenschap in Antwerpen. "Denk maar aan de handelscontacten tussen Antwerpen en Tel Aviv, en je hebt ook veel mensen uit de Joodse gemeenschap die hun familie willen gaan bezoeken", zegt Demeyere. "We wilden met Antwerpen een alternatief bieden op Zaventem. Omdat de Joodse gemeenschap in Antwerpen zo belangrijk is, wilden we dat zo dicht mogelijk bij hen brengen."

Populair als citytrip

Daarnaast wordt Tel Aviv ook steeds populairder als citytrip, zegt TUI fly. "Het staat bij veel Belgen al even op het verlanglijstje. Het is een mooie stad om te bezoeken en het heeft ook aan fantastisch uitgaansleven. We zijn er zeker van dat ook naast de Joodse gemeenschap veel andere mensen gebruik zullen maken van de vluchten."

De vluchten vertrekken twee keer per week, op donderdag om 10 uur en op zondag om 8.55 uur. De retourvluchten vertrekken respectievelijk om 16.40 uur en om 15.35 uur.

Meest gelezen