Partner gearresteerd nadat vrouw (41) van vijfde verdieping uit appartementsgebouw valt in Leuven

Het Leuvense parket onderzoekt de dood van een 41-jarige vrouw, die woonde in het appartementsgebouw op de hoek van de Kapucijnenvoer en de Tervuursevest. De 45-jarige partner van de vrouw werd gearresteerd in afwachting van een verhoor.

Hannelore Smitz

Het incident vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Rond 0.40 uur kreeg de politie een melding van een getuige, die een zwaargewonde vrouw had aangetroffen op de stoep van het gebouw op de hoek van de Tervuursevest en de Kapucijnenvoer, vlak naast de bushalte. “Zij zou mogelijks uit haar appartement op de vijfde verdieping naar beneden gevallen zijn”, klinkt het bij het Leuvense parket.

Getuigen hebben nog geprobeerd de 41-jarige vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw is ter plekke overleden. “Verschrikkelijk”, reageren bewoners van het gebouw met zo’n 170 appartementen. Velen lagen al te slapen toen het incident plaatsvond, maar sommigen werden gealarmeerd door de komst van de hulpdiensten. “De hulpdiensten zijn urenlang bezig geweest. Van zo hoog vallen, het is niet te geloven. We kenden de vrouw of haar partner niet echt. Maar hoe kan zoiets gebeuren?”

Verdacht overlijden

Wat er zich juist heeft afgespeeld en hoe het tot de val kon komen, wordt onderzocht door politie en parket. Zij gaan voorlopig uit van een verdacht overlijden, en stuurden het labo, de wetsdokter en het afstappingsteam van de federale politie ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

© hsb

De 45-jarige partner van het slachtoffer - die kort na de feiten in paniek aangelopen kwam - werd meegenomen voor verhoor. “Hij is gearresteerd omdat we de juiste omstandigheden van het overlijden willen uitklaren, niet aangehouden”, benadrukt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. “Of er al dan niet sprake is van kwaad opzet, moet nog blijken. Dinsdagnamiddag vond er een autopsie plaats. Woensdag zal de man verhoord worden op basis van die bevindingen.”

“We houden nog steeds alle onderzoekspistes open. Het kan nog alle kanten op. Het kan zijn dat de vrouw zelf gesprongen is, maar het kan ook zijn dat meneer er iets mee te maken heeft. Dat moet het onderzoek uitklaren. Gelet op de zware gevolgen voor mevrouw is er besloten een onderzoeksrechter aan te stellen, maar dat wil niet zeggen dat er al sprake is van een effectieve aanhouding of verdenking. Daar zal de onderzoeksrechter pas na het verhoor over beslissen”, besluit Callewaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer