“Duitsland is nu een rem op de Europese economie”

Onze oosterburen verkeren in een diepe malaise. Hun economie staat voor zowel conjuncturele als structurele obstakels. Volgens Allianz Trade heeft de Duitse economie dringend behoefte aan een grote herziening, maar het plan om dit te bereiken laat op zich wachten.

Waarom is dit belangrijk?

In slechts enkele maanden tijd is de motor van Europa vastgelopen. Duitsland blijft verreweg de grootste economie van Europa, maar de structuur ervan leidt tot een langdurige neergang die niet was voorzien of slecht was voorbereid.

In het nieuws: Allianz Trade, 's werelds grootste kredietverzekeraar, schetst een weinig rooskleurig beeld van de Duitse economie.

Groei, energieprijzen, buitenlandse investeringen en export... Enkele dagen geleden hebben we de sombere situatie van de Duitse economie in 10 cijfers geschetst.

  • Allianz Trade bevestigt in haar laatste rapport: "Duitsland is de enige grote economie die in 2023 negatieve groei laat zien." De economische groei van Duitsland zal dit jaar naar verwachting -0,4
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer