Die deed deugd: Burnley en Kompany kennen geen problemen met cultclub en stoten daar naar laatste 16 League Cup

Het Burnley van Vincent Kompany heeft dinsdagavond vierdeklasser Salford City uit de League Cup geknikkerd. ‘The Clarets’ triomfeerden met 0-4 en mogen zich zodoende opmaken voor de 1/8ste finales.

Martijn Goethals
Bron: BELGA

Sander Berge (12’, ex-Racing Genk) en Jacob Bruun Larsen (20’, ex-RSC Anderlecht) lieten de netten kort na elkaar trillen. Anass Zaroury (ex-Charleroi) leverde tot twee keer toe de assist af. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg plaatste ook Dara O’Shea (27’) niet veel later zijn naam op het scorebord. Wilson Odobert (81’) pikte in het slot ook nog een doelpunt mee, opnieuw op aangeven van Zaroury.

Hannes Delcroix en Manuel Benson kregen een stek in de basis. Benson moest in de 27ste minuut noodgedwongen de strijd staken en werd vervangen door zijn landgenoot Mike Trésor. Ameen Al-Dakhil viel in de 82ste minuut in.

Ook Man United stoot door

Nog in de 1/16de finale van de League Cup won Manchester United met 3-0 van Crystal Palace (goals van Garnacho, Casemiro en Martial). Middlesborugh won met 0-2 van Bradford, Exeter klopte Luton met 1-0, de doelpuntenkermis tussen Ipswitch Town en Wolves eindigde op 3-2, Manfield Town haalde het na een 2-2 op strafschoppen van Peterborough United en Port Vale-Sutton United werd 2-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer