Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © iStock

Poetshulp zoekt nieuw werk... nadat ze eerder 47.000 euro aan goudstaven stal bij gezin

Een poetshulp die onder meer bij een gezin in Grimbergen aan de slag ging, riskeert vandaag vier jaar cel nadat ze het vertrouwen dat ze kreeg, zwaar misbruikte. Zelfs een brandkast bleek niet veilig voor haar. “Ondanks haar eerdere veroordelingen slaagt ze er toch nog in om als poetshulp aan de slag te gaan,” zegt het parket.

  1. INTERVIEW. Marie-Rose Broucker (44), de vrouw die tegen de drugsoorlog in Brussel strijdt: “Dat straatdealers zomaar hun straf ontlopen? Die perceptie klopt niet”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Ma­rie-Ro­se Broucker (44), de vrouw die tegen de drugsoor­log in Brussel strijdt: “Dat straatdea­lers zomaar hun straf ontlopen? Die perceptie klopt niet”

    “Het aantal schietpartijen in Brussel zit in stijgende lijn: er gebeurden er dit jaar al 25 op de openbare weg. Maar of ze allemaal druggerelateerd zijn? Dat is moeilijk te zeggen.” Het mag duidelijk zijn, Marie-Rose Broucker (44) heeft meer dan genoeg werk op de plank. Een maand geleden werd de Nederlandstalige dame aangesteld als waarnemend procureur des Konings van het Brusselse parket. De eerste vrouw ooit bovendien, die dat ambt bekleedt. Hoog tijd voor een gesprek: over de strijd tegen drugs, de uitdagingen waarmee het parket kampt én wat er wel goed loopt bij justitie.
    Stad Brussel