Stefaan Delbaere en Eddy De Leeuw van Alfasun.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefaan Delbaere en Eddy De Leeuw van Alfasun. © ID/ Tom Verbruggen

Rush op premie van 750 euro: als je nu intekent, krijg je dan je zonnepanelen op tijd om er recht op te hebben?

Nu Vlaanderen de premies voor zonnepanelen vervroegd stopzet, verwachten installateurs dat veel geïnteresseerden nog een sprintje willen trekken om nog voor eind dit jaar die dikke vis van 750 euro op het droge te trekken. Als je je nu aanmeldt voor zonnepanelen, lukt het dan nog om de premie te verzilveren? En waar kan je beter rekening mee houden? Twee experten geven hun tips.

13 reacties

  • Léon-Bernard Giot

    7 maanden geleden
    Het énige wat echt nodig is, is een gratis lening voor 10 jaar, en wel voor iedereen , niet alleen voor de allerlaagste inkomens zoals nu het geval is ! ! ! En dus ook voor mensen die twee of drie woningen hebben. ( geërfd, verworven door noeste arbeid, . . . ). Het moet onmiddellijk stoppen met het pamperen van de allerlaagste lagen van de bevolking. Iedere werknemer heeft recht op hulp vanwege de overheid.
  • Conrad Croonen

    7 maanden geleden
    Erwin, de laatste vertegenwoordiger die langs kwam zei zelf dat het geen nut had om panelen te plaatsen, mijn verbruik van 4 personen in een open bebouwing was gewoon te laag. Iedereen kan ook zuiniger zijn. Is ook goed voor milieu, beter zelfs, geen vervuiling bij produktie van dergelijke systemen
  • Erwin Werwaarts

    7 maanden geleden
    Het plaatsen van zonnepanelen moest al lang door de regering wettelijk verplicht geweest zijn voor alle eigenaars van een eigen woning . Wie niet kan betalen krijgt automatisch een lening . Want na 6-8 jaar normaal electriciteitsverbruik is de prijs van de gehele installatie met thuisbatterij toch volledig terugverdiend . De economie en het klimaat winnen er beiden bij .
  • Didier Cauberghe

    7 maanden geleden
    Als ze iets geven dan nemen ze het x keer zoveel terug dat is toch geweten via omwegen want voor niets gaat de zon op.Ze vinden dan wel iets extra uit om de kosten te betalen onlangs verhoging van KI (in Gent 26%) dit in een jaar waar de mensen moeite hadden om de energiefactuur te betalen ge moet maar lef hebben. Eens er genoeg panelen en batterijen zijn geïnstalleerd dat zullen ze via de netbeheerders waar onze politici in de raad van bestuur zitten de regeltjes wel aanpassen... Kassa.
  • Kurt Van Campenhout

    7 maanden geleden
    Mijn zonnepanelen zijn geplaatst vorig jaar in november. Keuring is gedaan op zowat de laatste dag van het jaar 30 december. Dan aanvraag gestuurd voor de premie. Dit heeft enkele maanden geduurd, waar ik dan een mail kreeg dat, aangezien ik nog een analoge meter heb, er eerst een digitale meter geplaatst moet worden, en dat men mij daarvoor ging contacteren. Binnen een goei maand liggen de panelen er een jaar op, maar nog niks gehoord van fluvius voor de meter. Gelukkig telt de keuringsdatum :)