Zeker 114 doden bij brand tijdens huwelijksfeest in Irak: beelden tonen hoe drama zich volstrekt terwijl bruidspaar op dansvloer staat

Zeker 114 mensen zijn dinsdag gestorven en 200 anderen gewond geraakt bij een brand tijdens een huwelijk in een feestzaal in Hamdaniyah, in de provincie Nineve in het noorden van Irak. Dat meldt provinciegouverneur Najim al-Jabouri.

blg

De feestzaal stortte door de brand in. Reddingswerkers zijn tijdens de nacht van dinsdag op woensdag nog op zoek naar overlevenden tussen het puin. De Iraakse premier Mohammed al-Sudani heeft zijn ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid opgedragen alle mogelijke hulp te bieden aan de slachtoffers.

Op videobeelden gepost op sociale media is te zien hoe de brand razendsnel begint terwijl het bruidspaar op de dansvloer staat. Brandende delen plafond komen naar beneden, terwijl het bruidspaar geschokt toekijkt en gasten trachten zich in veiligheid te brengen.

© REUTERS

De civiele bescherming meldt in een persbericht dat in de feestzaal licht ontvlambare panelen aangebracht waren, die in strijd zijn met de veiligheidsnormen. “Door de brand kwamen delen van het plafond naar beneden, ten gevolge van het gebruik van licht ontvlambare en goedkope bouwmaterialen”, klinkt het.

Volgens de civiele bescherming zou er tijdens de bruiloft vuurwerk afgestoken zijn, dat de brand in de feestzaal veroorzaakt heeft.

© AFP

© EPA-EFE

© REUTERS

© REUTERS

© AP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER