Boegbeeld Tessa Wullaert richt zich boos tot de UEFA na late tegengoal Red Flames: “De nood aan een VAR is hoog”

De Red Flames lieten zich in extremis de kaas van het brood eten op de tweede speeldag in de Nations League. Ze stevenden af op een zege in en tegen Schotland, maar incasseerden alsnog de 1-1. Dat gebeurde echter vanuit buitenspelpositie en dus reageerde kapiteine Tessa Wullaert boos.

Vincent Van Genechten

Halfweg had nog geen van beide teams gescoord in het Hampden Park in Glasgow, maar daar bracht Kassandra Missipo snel na rust verandering in namens de Flames. Ze kopte de 0-1 tegen de touwen na een piekfijne assist van Wullaert. Het leek meteen ook de eindstand te gaan worden, tot Sophie Howard in de 93ste minuut roet in het eten strooide.

“De bal raakte mijn hoofd, hij raakte mijn staart denk ik. Maar hij ging erin en dat is het enige wat ik mezelf kan herinneren”, aldus de Schotse bij de BBC. “We moesten scoren en dat deed ik.”

Alleen: Howard stond duidelijk buitenspel toen de pass getrapt werd en dus had het Schotse doelpunt nooit mogen tellen. “Het is normaal dat wanneer je 1-0 voorstaat in de laatste minuut, de hoop er is om de drie punten te pakken”, aldus bondscoach Ives Serneels. “En als je dat doelpunt na de wedstrijd dan bekijkt, is het een beetje teleurstellend.”

Ook Wullaert had de late tegengoal herbekeken en schreef de frustratie van zich af op Instagram. “En een mooie offside-goal tegen ons in de laatste minuut”, klinkt het. “Tijd om het voetbal gelijk te stellen UEFA. De nood aan een VAR is hoog.”

Wullaert is uiteraard geen kleine stem in het vrouwenvoetbal. De Europese voetbalbond heeft haar gevraagd om deel uit te maken van de ‘UEFA Football Board’. Dat is een soort denktank over het vrouwenvoetbal, met daarin negentien Europese topspeelsters. Naast Wullaert tekenden onder meer ook Pernille Harder, Ada Hegerberg en Alexia Putellas present.

Er was overigens ook bij Nederland - Engeland ophef over een offside-goal. De 1-0 van Lieke Martens had afgekeurd moeten worden voor eerder buitenspel. “Iedereen zag dat het zo was. Dit zijn echt stappen die we nog moeten zetten als vrouwenvoetbal”, klonk het bij de Engelsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer