© rr/112MeldingenLimburg

Vrachtwagen brandt uit op E314 in Maasmechelen, snelweg weer open na vier uur

Maasmechelen -

Op de E314 tussen Maasmechelen en Genk is woensdagochtend een vrachtwagen met daarop twee bestelwagens volledig uitgebrand. De rechterrijstrook werd urenlang afgesloten, wat voor veel hinder zorgde. Pas rond 10.20 uur werd de weg weer vrijgemaakt, maar het duurde nog een tijd voor de file volledig was opgelost.

De brand brak uit rond 6.10 uur, al is de precieze oorzaak niet duidelijk. Het autotransport vervoerde twee bestelwagens. De brandweer Oost-Limburg snelde ter plaatse. Maar toen ze vanuit de post Maasmechelen arriveerden, stonden de cabine van de vrachtwagen en de voorste bestelwagen al in lichterlaaie op de pechstrook vlak na het ecoduct. Er werd nog een tweede tankwagen ter versterking opgeroepen. Rond 8.15 uur had de brandweer het vuur geblust. Het autotransport en de twee bestelwagens werden volledig in de as gelegd. De chauffeur bleef ongedeerd.

De brand veroorzaakte heel veel verkeershinder vanuit Maasmechelen. Aanvankelijk was de snelweg volledig versperd, daarna kon het verkeer over de linkerrijstrook. Er ontstond een file vanaf de afrit Maasmechelen. Rond 9.40 uur was de vrachtwagen getakeld, maar het duurde nog tot 10.20 uur voor de weg weer volledig opgeruimd was en de snelwegpolitie Limburg vertrok. Hoewel de E314 weer vrij was gemaakt, hield de file nog een tijdlang aan. (siol, zb)

© 112MeldingenLimburg

© 112MeldingenLimburg

© 112MeldingenLimburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer